Özel Aziziye Lisesi’nde “Günümüzde Evrim Teorisi ve Açmazları” Konferansı...

Özel Aziziye Lisesi Ufuk Turu programları kapsamında lise 1,2 ve 3. Sınıf öğrencilerine yönelik “Günümüzde Evrim Teorisi ve Açmazları” konulu bir konferans düzenlendi.

Özel Aziziye Lisesi’nde “Günümüzde Evrim Teorisi ve Açmazları” Konferansı...
Konferansa Doğa Bilimleri Derneği Başkanı Altuğ Revnak Eti konuşmacı olarak katıldı.

Kendi alanında yurtiçinde ve yurtdışında 2000’den fazla konferans veren Eti geçen sene de Aziziye Lisesi öğrencilerine Doğa ve Teknoloji konferansı vermişti. Öğrencilerin çok dikkatli ve meraklı olduklarını ifade eden Altuğ Revnak Eti konferans sonrası öğrencilerin sorularını da cevaplandırdı.

Dernek olarak amaçlarını “Doğa Bilimleri, evren ve Dünya’daki düzene şekil veren kanunları incelemektedir. Bu alandaki çalışmaların tarihi milattan öncesine kadar uzanmasına karşın; bugüne kadar hep “zor” ve “karmaşık” zannedilmiş ve bu nedenle hak ettiğinden daha az rağbet görmüştür. Oysa ki, etrafımızdaki canlılar, mavi Dünya’mız ve bu hayat dolu gezegenimizin içinde süratle yol aldığı Evren pek çok insanın ilgisini çekmekte ve merakını cezbetmektedir. İşte bu çokça merak edilen konular hakkında “açık ve anlaşılır” olarak herkesin bilgilenmesine olanak sunmak, Doğa Bilimleri Derneği’nin amacını oluşturmaktadır.” şeklinde açıklayan Eti Türkiye’nin ve dünyanın birçok yerinde “Hayvanlar Dünyası, Bitki Dünyası, Doğa ve Teknoloji, Evren ve Uzay, İnsan Vücudu, Genetik Bilim, Kuantum Fiziği, Tarih Sayfaları, Yeşil Dünya, Sağlıklı Yaşam” gibi konularda sayısı iki bini aşkın konferanslar verdiğini söyledi.

Verdiği konferansların temel düşüncesinin bilimsel her gelişmenin inanç ile birlikte ele alınması olduğunu söyleyen Eti, Kainattaki her olay, nesne ve canlının Allah tarafından yaratıldığını-meydana getirildiği yine bilimsel olarak açıkladıklarını, Evrim düşüncesinin de temelinde inançsızlık olduğunu ama bu teorinin günümüzde hiçbir dayanağının kalmadığını ifade etti.

Öğrencilerin büyük bir heyecanla dinledikleri konferans yaklaşık 2 saat sürdü .
Kaynak: İHA