Kırıkkale Valisi Kolat'tan Ziyaretler

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, kentteki dernek, sivil toplum kuruluşları ile eğitim kurumlarını ziyaret etti.

Vali Kolat, Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Yücel Karabacak ve sendika üyeleri ile bir araya geldi. İl Temsilcisi Karabacak sendika çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kırıkkale'de en yetkili sendika olduklarını belirten Karabacak, Türk Haber-Sen ile şube sayılarının 5'e yükseleceğini kaydetti.

Karabacak, 5442 sayılı kanuna dayalı atamalarda yaşanan sıkıntı yaşandığını ifade ederek, şöyle konuştu:

''Bu atamalarda sendikamızla istişare yapılması gerekiyor. Yanlış ve keyfi atamalar oluyor. İstişare olursa bunların önüne geçmiş oluruz. 2012 yılı içerisinde Kamu Sen olarak 475 dava açmışız ve bu davaların yüzde 80-inde lehimize sonuçlanmış. Bu da keyfi uygulamaların olduğunu gösteriyor. Kırıkkale ve üyelerimizin menfaati noktasında üzerimize düşen görevi yerin getirmeye hazırız.''

Vali Kolat, şunları söyledi:

''Uzun süre Emniyet Genel Müdürlüğü'nde Personel Daire Başkanlığı'nda görev yaptım. Bu tür sorunları yakından biliyorum. O zaman da mahkemeye giden kazanıp geliyordu. Yönetmenliği değiştirerek sorunun çözülmesini sağlamıştık. Mahkeme son çare olmalı. Sağlık ta çok geçici görevlendirmeler yapıldığı bilgisini aldım. Bir komisyon kurarak bu tür sorunların önüne geçmeyi hedefliyoruz. Kamu Sen'e mücadelesinde başarılar diliyorum.''

Vali Ali Kolat, ziyaret ve incelemeleri kapsamında Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cemil Bora ve şoförler ile bir araya geldi. Şoförlüğün zor bir meslek olduğunu ifade eden Kolat, ''Gece gündüz demeden her zaman çalışmak zorundasınız'' dedi.

Bora, Kırıkkaleli vatandaşlara en iyi hizmeti sunmak için çalıştıklarını belirterek, odaya kayıtlı 1380 şoförün olduğunu bildirdi.

Vali Ali Kolat, daha sonra Kızılırmak İlköğretim Okulunu ve Kızılırmak Lisesi'ni ziyaret etti.

Yayıncı: Emrah Yaşar
Kaynak: AA