Abdurrahman Kızılay’ı ve Kerkük’ü Anma Gecesi Düzenlendi

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Halkbilimi Araştırmaları Kulübü, ‘Abdurrahman Kızılay’ı Anma ve Türkülerle Kerkük Gecesi’ düzenledi.

Abdurrahman Kızılay’ı ve Kerkük’ü Anma Gecesi Düzenlendi
OMÜ Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı Halkbilimi Araştırmaları Kulübü, Turgay Coşkun, İhsan Ekber ve Ahmet Tuzlu’nun katıldığı ve solistliğini yaptığı ‘Abdurrahman Kızılay’ı Anma ve Türkülerle Kerkük Gecesi’nde unutulmaz bir gece yaşattı.

OMÜ Atatürk Kültür Merkezi Büyük Salon’da düzenlenen ‘Abdurrahman Kızılay’ı Anma ve Türkülerle Kerkük Gecesi’nde sahne alan Türkmen Üçlüsü olarak adlandırılan Turgay Coşkun, İhsan Ekber ve Ahmet Tuzlu, dünyanın dört bir yanından gelen onlarca insana seslendirdikleri 23 eserle muhteşem bir gece yaşattı. Gece. Halistin Kukul’un Kerkük için yazdığı ‘Kavim Kardeş Çabuk Gel’ şiiri ve Mustafa Bilir’in kendi şiirini okumasıyla başladı.

“O, ÖZLEDİĞİ KERKÜK’ BULAMADI” Kerkük’te doğmuş olan OMÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kudret Kevseroğlu, Kerkük Türkmenleri adına konuşma yaptı. OMÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kevseroğlu, “Kerkük Türklerini dünyaya tanıtan, Kerkük’ün sanat elçisi olan Abdurrahman Kızılay sayesinde tanıdılar. Abdurrahman Kızılay şiirlerinde ve eserlerinde Kerkük’e özlemini anlatmaktadır. Abdurrahman Kızılay 43 yıl memleketine gidemedi. Fakat gittiği zaman şunu anlattı. ‘Özlediğim Kerkük’ü bulamadım. İnşallah ben bulamadım torunlarımız bulur’ dedi.

Abdurrahman Kızılay’a Allah’tan rahmet dilerim. İnşallah Allah, Kerkük Türklerini, Türk Dünyasını, Türkiye Cumhuriyetini ve Türk düşmanını yok eder” dedi.

GENÇLER IRAK TÜRKMEN CEHPESİNİN BAYRAĞINI AÇTI Konuşmaların ardından Türkmen Üçlüsü olarak adlandırılan Turgay Coşkun, İhsan Ekber ve Ahmet Tuzlu, katılımcılara türkü dolu bir gece yaşattı. Birbirinden farklı 23 eserin seslendirildiği gecede bazı katılımcılar Irak Türkmen Cephesi’nin bayrağını açarak uzun süre ayakta bekledi

Konserin sonunda konuşan OMÜ Rektör Danışmanı Doç. Dr. Bekir Şişman konuşmasında “Kerkük bizin canımız, ciğerimiz ve kırmızı çizgimiz konsensüs mü aranıyor? İşte bu salon konsensüstür. Bu salon neyse Türkiye’de budur. Bu gece düzenlemek için bizi görevlendiren OMÜ Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Akan’a teşekkür ediyorum” dedi.

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, ise, “Bu geceye gelmemiş olsaydım çok üzülecektim. Gelemeyenler adına üzüldüm. Kaçırılmaması gereken bir geceydi. Bizim o kadar çok yerde anıtlarımız ve çivilerimiz var ki bütün bu türküler bize oraların yadigarıdır” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr Akan konuşmasının ardından İhsan Ekber’e plaketini takdim etti. Rektör yardımcıları Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu ve Prof. Dr. Mahmut Aydın ise Turgay Coşkun ve Ahmet Tuzlu’ya plaketlerini takdim etti. Gece plaket takdiminin ardından son buldu .
Kaynak: İHA