Şaphane ve Domaniç Meslek Yüksekokullarında Öğrencilere Konferanslar Verildi

Dumlupınar Üniversitesi Şaphane ve Domaniç meslek yüksekokullarında öğrencilere konferanslar verildi.

Rektörlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, DPÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ali Şen, Şaphane Meslek Yüksekokulu'nda verdiği ''Gelişmiş Ülkeler Ligine Biz de Yükselebilir miyiz- Hedef 2023'' konulu konferansta, dünyanın gelişmiş ve gelişen ekonomileriyle Türkiye ekonomisi kıyaslandığında, Türkiye'de son 10 yıldaki gelişmelerin ümit verici olduğunu bildirdi.

Sürdürülebilir büyüme ve istikrarın sağlanabilmesi için beşeri sermayenin önemli olduğuna dikkati çeken Doç. Dr. Şen, şöyle devam etti:

''Başta işletmeler olmak üzere tüm Türkiye için önemli olan, yüksek katma değer oluşturan ürünler üretmektir. Bunu yapabilmek için de Ar-Ge yatırımları çok önemlidir. Türkiye'nin gelişmiş ülkeler ligine yükselebilmesi için yıllık ortalama yüzde 7 oranında büyümesi gerekmektedir ve ülkemiz bu potansiyele sahiptir. Türkiye, eski Türkiye değildir. Hızlı bir değişim trendine girmiştir. Bu trendin sürdürülebilmesi için başta gençlerimiz olmak üzere herkese görevler düşmektedir.''

Daha sonra öğrencilerin sorularını yanıtlayan Doç. Dr. Şen'e, DPÜ Şaphane Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Soner Akkoç tarafından plaket verildi.

Konferansı, Şaphane Kaymakamı Muhammet Ali Çatalbaş, Pazarlar Kaymakamı İshak Çınar, Şaphane Belediye Başkanı Ramazan Yeşildeniz, DPÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Fatih Çelebioğlu, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar izledi.

-Domaniç'te öğrencilere ''girişimcilik'' anlatıldı-

DPÜ Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Cemalettin Demirelli, Domaniç Meslek Yüksekokulu'nda verdiği ''Girişimcilik'' konulu konferansta, girişimci olmak isteyenlerde ''güçlü bir başarılı olma isteği'' bulunması gerektiğini belirtti.

Girişimci adaylarının, güçlü başarma inancının yanı sıra planlı çalışma ve araştırma yeteneği, sorumluluk sahibi olabilme, inisiyatif alabilme, sabırlı olma gibi özelliklere de sahip olması gerektiğine işaret eden Yrd. Doç. Dr. Demirelli, şunları kaydetti:

''Girişimci, mücadeleci olmalıdır. Girişimci, zorluklarla karşılaşabilir. Zorluklar karşısında mutlak anlamda mücadeleden asla vazgeçmemelidir. Kişileri girişimci olmaya motive eden etkenlerin başında kar olgusu gelmektedir. Tüm özel işletmelerin amacı, kardır. Girişimci kişi aynı zamanda patrondur. Kimseye karşı sorumlu olmadan çalışabilir ve bu güzel bir duygudur. Başarılı girişimcilik, planlı, disiplinli bir çalışmayla mümkün olabilir. Girişimcilikte fizibilite de önemlidir.''

Konferansı, Domaniç Kaymakamı Mehmet Boztepe, Belediye Başkanı Yakup Yardımcı, DPÜ Domaniç Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ali Fuat Arıcı, öğretim elemanları, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle öğrenciler izledi.

Muhabir: Sedat Gök

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA