Giresun Üniversitesi'nde, “yaşanabilir Bir Dünya İçin El Ele” Adlı Konferans Düzenledi

Giresun Üniversitesi tarafından düzenlenen İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğretim üyesi ve Türkiye Gezginler Derneği Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural’ın sunumunu yaptığı “Yaşanabilir Bir Dünya İçin El Ele” konferansı, Güre Yerleşkesi Sosyal Tesisler Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Giresun Üniversitesi'nde,  “yaşanabilir Bir Dünya İçin El Ele” Adlı Konferans Düzenledi
Dünya'daki hayvan katliamlarına dikkat çeken Prof. Dr. Orhan Kural, kürk yapımı ve kozmetik ürünlerin alerji deneyleri için bir çok hayvanın hunharca katledildiğini belirterek, bunun en büyük sebebinin de yine insanların bu ürünlere olan düşkünlüğünün olduğunu söyledi.

Hayvanların doğal yaşam alanların uğradıkları saldırılara karşı tepki getirdiklerini ve olumlu sonuçlar aldıklarını ifade eden Kural, "Dünya'da yaşanan kıtlıklara ve eğitimsizliğe rağmen savaşların hala ekonomilerin en büyük kalemini oluşturuyor. Dünyadaki silah ticareti için bir yılda harcanan para ile okulsuz kimse kalmaz, bütün savaş ve çatışmalardan karlı çıkan sadece silah üreticileridir.” dedi.

Türkiye’nin sigara yasağı konusunda Dünya'da örnek gösterilen bir yasayı çıkardığını ve bunu büyük bir başarı ile uyguladığını kaydeden Kural, öğrencilere sigaradan uzak durmaları konusunda telkinde bulunurken, sigaranın yarattığı kötü sonuçların resimlerinin de yer aldığı bir slayt gösterisi gerçekleştirdi.Öte yandan, Prof. Dr. Orhan Kural konferansın sonunda Giresun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Şensöz ve öğrencilerin katıldığı konferansta tüm salona sigarayı bırakma ve doğal yaşamı koruma andını söyletti .
Kaynak: İHA