Yağlıdere'de ''En Kaliteli Süt'' Yarışması Yapıldı

Yağlıdere'de ''en kaliteli süt'' yarışması yapıldı.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından organize edilen Sütlerde Sağım Hijyeni ve Kalitenin İyileştirilmesi Projesi kapsamında Üçtepe Belediyesi bahçesinde düzenlenen etkinliğin açılışında konuşan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yunus Emre Aydoğdu, projenin uygulanışında öncelikle hedef kitle olarak kadın çiftçilerin belirlendiğini, projenin bir uygulama takvimi doğrultusunda yürütüldüğünü söyledi.

Aydoğdu, ''Bilimsel verilere göre bir insanın günde en az 40 gram olan hayvansal protein ihtiyacının ancak 18 gramının ülkemizde karşılanabildiği düşünüldüğünde dengeli ve en ucuz protein kaynağı olan sağlıklı süt ve süt ürünleri üretiminin ve tüketiminin artırılması noktasında bu projenin önemli bir örnek oluşturacağı kanısındayım'' dedi.

Daha sonra projenin yürütüldüğü köy ve mahallelerde sağım ve ahır hijyenini iyi uygulayan kadın çiftçilere ödül olarak süt güğümü, süt kovası ve proje katılım belgesi verildi.

'En kaliteli süt' yarışmasında ise Yeşilpınar köyünden Hurise Okur birinci oldu. Okur a ödül olarak tekerlekli sağım makinesi verildi.

Muhabir: Aytekin Özdemir

Yayıncı: Orhan Topal
Kaynak: AA