Emniyet Müdürü Yılmaz: Dağlardaki Güvenlik Noktaları Uçurtma Noktaları Olmalı

Tunceli Emniyet Müdürlüğü, Tunceli’yi koruyan K2 noktasında öğrencilerle uçurtma uçurdu.

' Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı' (ÇOGEP) projesi kapsamında, Tuncelili öğrencilerle bir araya gelen Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz, şehir merkezini koruyan noktalarda öğrencilerle mangal keyfi ardından uçurtma uçurdu. Çocuklara tişört, USB ve kumandalı uçurtma hediye eden Tunceli Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz, çocukların sanal dünyadan gerçek dünyaya dönmeleri için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Tunceli şehir merkezini koruyan Esentepe Mahallesi'nde bulunan K2 Polis Özel Harekat Noktası'nın alt kısmında bulunan alanda çok sayıda öğrenciyi ağırlayan Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz, çocukları için tranbolin kurdurdu. Uzun süre tranbolin ve müzik eşliğinde eğlenen öğrenciler, etkinlikten ötürü çok mutlu olduklarını, emniyet müdürüne teşekkür ederek gösterdi. Etkinlik sırasında helikopterlerin bölgedeki alçak uçuşları heyecana yolaçtı.Tunceli şehir merkezini koruyan koruma noktalarının, uzun yıllardan beri varlığına dikkat çeken Tunceli Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz, çocuklar için bu alanda düzenledikleri etkinlikle bu güvenlik noktalarının sorgulanması gerektiğini söyledi.

Yılmaz, “K2 noktasındayız. Bulunduğumuz bu noktanın güvenlik amaçlı olduğunu, buradaki çocuklar ve hepimiz biliyoruz. Maalesef Tunceli’nin her tepesinde kontrol noktalarımız var. Bu kontrol noktalarının buradaki varlığını çocuklarımız ve gençlerimiz sorgulasınlar istiyoruz. Bu tepeler uçurtma tepeleri olmalıdır.” dedi.

Etkinlik; öğrencilere uçurtma, tişört, USB ve kumandalı uçurtma hediye edilmesi ile son buldu.