Bisikletin Bir Ulaşım Aracı Olduğuna Dikkat Çekmek İsteyen 2 Bisikletçi 3 Bin Kilometre Yol Gidecek

Güney Amerika'da bisikletin bir ulaşım aracı olduğuna dikkat çekmek isteyen 2 genç bisikletçi, Arjantin'den Brezilya'ya kadar 3 bin kilometrelik yolu bisikletle geçecek.

Arjantinli 27 yaşındaki mimar Julian Grobe ve 25 yaşındaki çevre mühendisi Fransız Nicolas Dubais, Güney Amerika'da bisikletin ucuz, temiz ve çevre dostu bir ulaşım aracı olduğunu hatırlatmak için, bisikletleriyle 3 bin kilometre yol yaparak Arjantin'in başkenti Buenos Aires'ten Brezilya'nın Rio De Janerio şehrine gideceklerini açıkladı.

Yıl başında "Biciactivistas" isimli bisiklet grubunu kuran ikili, bu hafta Buenos Aires'ten yola çıkacaklarını ve yolculuklarının ilk etabı olan Uruguay'ın başkenti Montevideo'ya 31 Aralık'ta varmayı planladıklarını açıkladı.

Dubois, bir diğer amaçlarının geçtikleri şehir ve bölgelerde, bisikletin yaşama nasıl dahil olduğunu araştırmak ve çevreye dost ulaşım konusunda yeni projeler üretmek olduğunu dile getirdi.

Brezilya'nın Curitiba kentinin dünyaya çevreci ulaşım konusunda örnek olduğunu dile getiren Grobe ise başta Rio olmak üzere birçok kentin çevreci ulaşım noktasında daha duyarlı olması gerektiğini söyledi.

Bisikletçiler, 3 bin kilometrelik yolculuk kapsamında, haftada 5 gün, günde 58 kilometre pedal çevirecek ve her etapta kendilerine, geçtikleri bölgelerden bisikletçiler de eşlik edecek.

Muhabir: Esma Arslan / AFP

Yayıncı: Hüseyin Köşger
Kaynak: AA