Antalya Mmo Kongre ve Kültür Merkezi Açıldı

Makina Mühendisleri Odası Antalya Şubesi'nin Kongre ve Kültür Merkezi törenle açıldı.

MMO Antalya Şubesi'nde düzenlenen açılış törenine, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak, Oda Başkanı Hüseyin Barut ile çok sayıda oda üyesi ve vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, MMO binasının sivil toplum örgütleri binaları arasında kıskanabilecek özelliğe sahip bir bina olduğunu söyledi.

Kültürü çok önemsediğini ifade eden Akaydın, ''Bu merkezin kültür ve kongrelere ev sahipliği yapacak olmasından dolayı mutluyum. Salonu bulunmayan sivil toplum kuruluşları bu binayı kullanmak için talepte bulunacaktır. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum'' dedi.

MMO Antalya Şubesi Başkanı Hüseyin Barut da odanın 2 bin 150 üyesi olduğunu ve her geçen gün üye sayısının arttığını söyledi.

Sanayi, tarım, sağlık, turizm ve teknoloji alanlarında eğitimler düzenlediklerini de dile getiren Barut, ''MMO olarak kentin ihtiyaçlarına cevap vermek, üyelerimizin, kentin büyüyen ve gelişen yapısında gereken yerini alması için meslek içi eğitimlerimize de ağırlık vererek, çok sayıda üyemizi sektörlerinde yetkilendirme eğitimlerine imza atıyoruz'' diye konuştu.

Barut, bin 500 metrekare alana inşa edilen 500 kişilik kongre ve kültür merkezinde, kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenleyeceklerini, sanayi, turizm, tarım, sağlık gibi kongrelere ev sahipliği yapabileceklerini kaydetti.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak ise kentleri geliştirmenin kültür ve sanatla olacağına dikkat çekerek, mesleki odaların asli görevlerinin yanında sosyal işlerde, kültür ve sanatta da yatırımlar yaparak etkinlik düzenlemesi gerektiğini bildirdi.

Konuşmaların ardından kültür merkezi törenle açıldı. Törenin ardından MMO Türk Sanat Müziği Korosu mini bir konser verdi.

Muhabir: Şamil Kahveci / Hüseyin Kanber

Yayıncı: İbrahim Uyar
Kaynak: AA