Yenimahalle'de Atatürk Rüzgarı Esti

Yenimahalle Belediyesi'nin Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki Cumhuriyet Şenliği'nde düzenlenen defilede Ata'nın kıyafetleri sergilendi.

Yenimahalle'de Atatürk Rüzgarı Esti
Atatürk dönemine ait kıyafetler ile "Atatürk Rüzgarı" estirilen defilede duygu seli yaşandı. Nazım Hikmet Kongre ve Kültür Merkezi Yıldız Kenter Tiyatro Salonu'nda düzenlen defilede önce Atatürk'ün cephede Başkomutanlık yaptığı askeri kıyafetleri sergilendi. Olgunlaşma Enstitüsü öğrencileri tarafından dikilen kıyafetler profesyonel mankenler tarafından sergilenirken, defileye yoğun ilgi gösteren vatandaşlar duygusal anlar yaşadı. Daha sonra erkek mankenler Atatürk'ün balo ve davetlerde kullandığı smokin ve frakları sergiledi. Atatürk şıklığının sahneye taşındığı bu bölümün ardından ise Cumhuriyet dönemindeki kadınların kıyafetleri sergilendi. Osmanlı desenlerinin Cumhuriyet döneminin modern çizgisi ile birleştiği kıyafetlerin bazıları ayakta alkışlandı. Özellikle kadın mankenlerin sergilediği bayrak motifli kırmızı elbisenin Onuncu Yıl Marşı eşliğinde sergilenmesi Yıldız Kenter Salonu'nda coşku yarattı.

Defileyi en ön sırada takip eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Defileyi düzenleyen Olgunlaşma Enstitüsü'ne bana Atatürk dönemini yaşattıkları için teşekkür ederim" dedi

Defilenin ardından Cumhuriyet Şenliği organizasyonunu düzenleyen Lions Kulüpleri Genel Yönetmeni Erdem Baylan, Olgunlaşma Enstitüsü yetkilisine bir plaket verdi .
Kaynak: İHA