Türköne: Benim anadilimi yasaklasalar ben de dağa çıkardım

Zaman gazetesi yazarı Mümtazer Türköne, Kürt sorunuyla ilgili yine tartışma yaratacak sözler söyledi.

Türköne: Benim anadilimi yasaklasalar ben de dağa çıkardım
Balçiçek İlter 'in sunduğu “Söz Sende”ye konuk olan Türköne, ünlü yönetmen Mustafa Altıoklar 'ın “Kürt olsam bende dağa çıkardım” sözlerini anımsatan bir çıkış yaptı.

“Benim anadilimi yasaklasalar ben de dağa çıkardım.” diyen Türköne çözüm için toplumun Öcalan 'ın serbest bırakılmasına bile razı olabileceğini söyledi.

Mümtazer Türköne, Kürt meselesiyle ilgili yaptığı gündem yaratacak çıkışını şu sözlerle anlattı:

BEN DE DAĞA ÇIKARDIM

Milliyetçiliğin söz konusu olduğu meselelerde doğrusu milliyetçiliğin gazını indirmektir. Oturup uzlaşacaksınız, empati geliştireceksiniz, kendinizi karşınızdakinin yerine koyacaksınız. Adamın dili yasaklandığı için dağa çıktıysa 'Benim anadilimi yasaklasalar ne yapardım? ' diye sorup ona göre bakacağım. Benim anadilimi yasaklasalar ben de dağa çıkardım. Yapacak başka bir şey yok.

ÇOK YALNIZIM

Türkne, Türkiye 'de aydın olmanın çok zor olduğunu ve eleştirileri nedeniyle düşman ilan edildiğini ifade ederken “Çok yalnızım. Beni seven kimse yok, onun farkındayım.Ben Kürtlerle ilgili bir şey yazdığım zaman Kürtler okuyor. Ülkücülerle ilgili bir şey yazdığım zaman onlar okuyor. İslamcılarla ilgili bir şey yazdığım zaman onlar okuyor. Askerlerle ilgili bir şey yazdığım zaman onlar okuyor. Ve hep eleştirdiğim için hepsi düşman oluyor.” ifadelerini kullandı.

BEYAZ GAZETE