Kozak Yaylası, Konaklamalı ve Günübirlik Yayla Turizmine Hizmet Vermeye Hazırlanıyor

Bergama ilçesinde fıstık çamlarıyla kaplı ormanı ve fıstık çamı üretimiyle ünlü Kozak Yaylası, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 1,8 milyon lira hibe desteği sağladığı projeyle konaklamalı ve günübirlik yayla turizmine açılacak.

Madra Dağı'nın güney kesiminde, 16 grup köy yerleşiminin de bulunduğu Kozak Yaylası, Yukarıbey Köy Muhtarlığı'nın köy tüzel kişiliğine ait 100 dönümlük alana yönelik hazırladığı proje ile yayla turizmine hizmet vermeye hazırlanıyor.

Yukarıbey Köyü Muhtarı İlhan Çakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kozak Yaylası'nın turizme kazandırılması için İzmir'deki özel bir firmaya çizimini yaptırdığı projeyi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na sunduklarını ve projenin bakanlıkça onaylandığını belirtti.

Bakanlığın, projenin hayata geçirilmesi için Bergama Kaymakamlığı Turizm Alt Yapı Birliği eliyle kullanılmak üzere 1 milyon 875 bin lira tutarında ödenek aktardığını belirten Çakır, ''Projemizde, tatilcilerin kalabileceği 30 adet bungalov ev, 500 kişilik restoran, kafeteryalar, basketbol, voleybol sahaları, paintball oyun alanı, bin 500 kişilik amfitiyatro yer alıyor. Bu alanda ayrıca köylülerimizin yöresel ürünlerini sergileyip satabileceği 15-20 adet teşhir standı da koyacağız'' dedi.

-Kozak köyleri adını turizmde de duyuracak-

Çakır, Kozak Yaylası köylerinin, dünyaya yaptığı çam fıstığı ihracatıyla bilindiğini, projenin hayata geçmesiyle birlikte turizmde de adlarını duyurmaya başlayacaklarını dile getirerek, projenin 16 grup köyünün ekonomisine katkı sağlayacağını ifade etti.

Projenin hayata geçirilmesi için tüm yasal prosedürün, gerekli Çevresel Etki Değerlendirme olumlu raporunun da alınmasıyla tamamlandığını anlatan Çakır, projede ilk aşama olarak su, kanalizasyon ve elektrik hattı ile sondaj, yol ve çevre düzenlemesi çalışmalarının Bergama Kaymakamlığı Turizm Alt Yapı Birliği'nce bu ay ihale edileceğini bildirdi.

Kaynak: AA