Mekadim Yönetiminden Kaymakam Özarslan’a Ziyaret

İçel Kültürlerarası Diyalog Merkezi (MEKADİM) Yönetim kurulu Başkan Yardımcısı Erdoğan Günal ve Yönetim Kurulu üyeleri, merkez ilçe Yenişehir Kaymakamı Mustafa Özarslan’ı makamında ziyaret ettiler.

Mekadim Yönetiminden Kaymakam Özarslan’a Ziyaret
Ziyarette MEKADİM’in çalışmaları hakkında Kaymakam Özarslan’a bilgiler veren Erdoğan Günal, “Dünyamızın daha yaşanılır bir hal alması için hoşgörü, barış ve sevgi adına her kültürden insan gruplarını kucaklıyoruz. Birbirlerini tanımayan kültürleri birbirlerine tanıtmak adına güzel organizasyonlara imza atıyoruz” dedi.

Kaymakam Mustafa Özarslan ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, MEKADİM gibi sivil toplum örgütlerine her zaman destek vermeye hazır olduklarını kaydetti.

Bu kapsamda kendilerine bir görev düşüyorsa bunu yapmaya hazır olduklarının da altını çizen Özarslan, “Diyalogun amacı, başkalarının düşüncelerini, fikirlerini değiştirmek değil de farklı görüş ve inançların daha iyi anlaşılması için ilke ve perspektiflerin paylaşılmasıdır. Kalbin ön planda olduğu, vicdan duygularının öne çıkarıldığı toplumsal faaliyetler için MEKADİM gibi sivil toplum örgütlerinin sayılarının artması çok önemlidir” şeklinde konuştu.

Ziyaretin sonunda Günal tarafından Kaymakam Özarslan’a, ‘Hoşgörü’ plaketi takdim edildi .
Kaynak: İHA