İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu Açıklaması

İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından bu yıl 3.'sü düzenlenen İş Günleri Fuarı, törenle açıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İZSİAD İş Günleri Fuarı'nın açılışında yaptığı konuşmada, Uluslararası İzmir Fuar Alanı'nın, çeşitli sektörlerin, hemşehri derneklerinin faaliyetlerini sunabileceği çok sayıda fuara, etkinliğe, sergiye ev sahipliği yapmasından mutluluk duyduklarını ifade etti.

İzmir'in, 81 yıllık uluslararası fuar geleneğine sahip olmasına karşın bu alanda bazı altyapı eksikleri bulunduğunu ve bunu gidermek üzere Gaziemir'de yeni bir fuar alanı oluşturmak için çalışma yürüttüklerini belirten Kocaoğlu, ''Çalışmalarımız sonunda, mevcut fuar alanımızı 4-5 misli büyütecek, 285 bin metrekare inşaat alanı, 113 bin metrekare sergi alanı, konferans salonu, fuaye ve simge kuleyle İzmir fuarcılığını çok ileri taşıyacak bir projenin temelini atma aşamasındayız'' dedi.

Kocaoğlu, bu noktada projenin geleceğinin, Kamu İhale Kurumu'ndan gelen cevaba bağlı olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

''Olumlu bir cevap alırsak, önümüzdeki günlerde temel atma merasimini yapacağız. Uluslararası İzmir Fuar Alanı'ndaki hollerimizi de tadilat yaparak, kongre merkezi, sergi salonları ile kentin merkezinde 'Kültürpark' konseptine fuardan daha uygun bir işlev yükleyeceğiz. Çalışmalar tamamlandığında, Türkiye'nin en büyük fuar mekanı ve altyapısı ile Türkiye'nin en büyük kongre ve sergi merkezine sahip olacağız. İhale ve kamulaştırma ile yeni fuar alanı 360 milyon liralık bir yatırım gerektiriyor. Bunu İzmir Büyükşehir Belediyesi öz kaynaklarıyla gerçekleştirecek. Uluslararası Fuar Alanı için de 40-50 milyon yatırım gerekecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak 2 yıl içinde fuarcılık ve kongre alanında yaklaşık 400 milyon liralık bir yatırım yapacak, tek başına, kendi öz kaynaklarıyla. İzmir kendi dinamikleriyle başta işadamları ve İzmir halkıyla üniversiteleriyle ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin itici gücüyle çok büyük bir sıçrama yaşayacak.''

İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Baran ise dernek olarak ekonomik işbirliklerine ağırlık verecekleri fuar kapsamında, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, KOSGEB destekleri, İZKA projelerine ilişkin seminerler düzenleneceğini söyledi.

İZSİAD üyelerinin yanı sıra Türkiye Genç İşadamları Derneği üyelerinin stantlarının yer aldığı fuar, yarın sona erecek.

Muhabir: Zeynep Hoşgörür

Yayıncı: Ufuk Kırabalı
Kaynak: AA