Doğuş Üniversitesi ''bilim Şehitleri''ni Andı

Doğuş Üniversitesi, 2007'de Isparta'da meydana gelen uçak kazasında hayatını kaybeden öğretim üyelerini, ölümlerinin 5. yılında andı.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, kazada yaşamını yitiren Prof. Dr. Fatma Şenel Boydağ, Doç. Dr. İskender Hikmet ve araştırma görevlisi Mustafa Fidan ile birlikte çıkılan yolda kararlılıkla ilerlemeye devam edildiği belirtildi.

Açıklamada, ''Onların emektar çalışmalarla adlarını sonsuza dek yazdırdıkları akademik dünyada hiç sönmeyecek bir yükseköğretim meşalesini, temel bilimlerin öneminin farkındalığıyla taşıyoruz. Yeniliğin ve teknoloji geliştirmenin ön şartı olan temel bilimler, doğayı en temel seviyede anlamak için soru sormayı ve cevaplarını araştırmayı gerektirir. Ancak bu şekilde geleceğimizi inşa edebileceğimiz bilincini taşıyor, bu bilinci esas alan ulusal bilim ve yükseköğrenim politikalarının yararına inanıyoruz'' denildi.

Kazada ölen Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Engin Arık, araştırma görevlisi Özgen Berkol Doğan ve yüksek lisans öğrencisi Engin Abat ile diğer yolcuların da rahmetle anıldığı kaydedildi.

Muhabir: Metin Tokgöz

Yayıncı: Nurhan Çorlu
Kaynak: AA