Didim’de Hijyen Eğitimine Katılan Fırıncılar Sertifikalı Oldu

Didim Ticaret Odası ve Aydın Fırıncılar Odası İşbirliğiyle Haziran ayında düzenlenen Hijyen Eğitimi seminerine katılanlara sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Didim’de  Hijyen Eğitimine Katılan Fırıncılar Sertifikalı Oldu
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu arasında 2012 yılından imzalanan “Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek çeşitleri tebliği” uyarınca imzalanan protokol gereğince Didim’de Haziran ayında Didim Ticaret Odası ve Aydın Fırıncılar Odası İşbirliğiyle düzenlenen Hijyen eğitim seminerine katılan 115 Fırıncı ve Unlu mamulleri esnafı belgelerini aldı. Didim Ticaret Odasında Kültür Merkezinde düzenlenen belge törenine Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver, Didim İlçe Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürü İsmail Efe, Aydın Fırıncılar Odası Başkanı Kemal Akdağ ile esnaflar katıldı.

Belge töreninde konuşan Aydın Fırıncılar Odası Başkanı Kemal Akdağ Aydın Merkezde 155 Didim’de 115 kişiye belge verildiğini belirterek “Kanun gereği bu belgenin alınması gerekiyordu; biz de bu anlamda seminerler düzenledik. Esnaflarımıza ve meslektaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.

Didim İlçe Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürü İsmail Efe ise Çıkarılan kanun kapsamında Ekmek ve Unlu Mamullerde çalışan personellerin hijyen belgelerine sahip olması gerektiğini vurgulayarak “İşletmelerinde yanlarında çalıştıracak olduğu kişiler de bu belgeleri istemesi gerekiyor. Hijyen belgesi olanlar artık bu işletmelerde çalışabilecek. Geçtiğimiz Haziran ayında düzenlenen seminerle bu eksiklik giderildi. Esnaflarımız için iyi bir çalışma oldu” dedi.

Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver ise Hijyen konusunda eğitim verilmesini önemsediklerini belirterek “Turizm kenti olan ilçemizde bu tür seminerleri önemsiyoruz. Odamızın da katkılarıyla düzenlenen bu seminerde 115 esnafımız belge sahibi olup, mesleki anlamda bir eksikliklerini kapattılar. Sektördeki çalışanların eğitimli olması bu anlamda güzel oldu. Emeği geçenleri kutluyorum” dedi.

Konuşmaların ardından 115 kişiye sertifikaları düzenlenen törenler verildi.

Kaynak: İHA