Başörtülülere Hakaret Eden Tiyatro Sanatçısı Serra Yılmaz'a Tepki

Tiyatro sanatçısı Serra Yılmaz'ın katıldığı bir tv programında, 'Başörtülüleri görünce korkuyorum, öcü gibiler' sözlerine tepki yağmaya devam ediyor.

Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (DİVA_SEN) Genel Başkan Yardımcısı Osman Temel, Yılmaz'ı başörtülülerden özür dilemeye çağırdı. DİVA- SEN Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Şube Başkanı Osman Temel, Yılmaz'ı başörtülü kadınlara hakaret etmesini yargıya taşıyacaklarını söyledi.

Temel, başörtülüleri 'öcüye' benzeten Yılmaz'ın içindeki çirkinliği dışa yansıttığını ifade etti.

Başörtüsünün Allah'ın emri olduğunu ve bundan kimsenin rahatsızlık duymaması gerektiğini belirten Temel,"Kendisini aydın sanan ancak içinde yaşadığı toplumun inanç değerlerinden habersiz yaşayan tiyatrocu Serra Yılmaz, başörtülü kadınlardan hemen özür dilemeli. Sendika olarak Yılmaz hakkında dini değerlere hakaretten dava açacağız. Gündemde kalmak adına kimse iffet abidesi başörtülü analarımıza, kız kardeşlerimize ve eşlerimize öcü diyemez. Hukuk devletinde aklına esen, fikir özgürlüğü ya da sanat adına İslam'a ve İslami değerler ile bu değerleri yaşayanlara hakaret edemez." dedi.

ERZURUMLU KADINLARDAN YILMAZ'A TEPKİ

Girişimci Kadınlar Derneği Genel Başkanı Zekiye Çomaklı ise Yılmaz'ı 'öcü' benzetmesinden dolayı kınadı. Kendisi de bir kadın olan Yılmaz'ın, başörtü düşmanlığını iyi anladığını ifade eden Çomaklı,"Serra Yılmaz ve onunla aynı zihniyeti paylaşanlar, başörtülülere her ortamda hakaret etmekte, onları insan yerine, kadın yerine koymamakta. Bu zihniyeti Erzurum kadınları olarak kınıyor ve telin ediyoruz. Müslümanlara karşı, inananlara karşı içindeki taşıdıkları öfkeyi kusan Yılmaz'a sadece acıyoruz. Yılmaz gitsin sahneye çıkıp rol yapsın, oynunu oynasın. Başörtülülere dil uzatmak onun haddine değil." diye konuştu.