Tuskon- Güsiad Organizesiyle 6 Ülke İşadamı Bir Araya Geldi

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nun (TUSKON) organizesinde Dünya Ticaret Köprüsü programı kapsamında Güngören Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (GÜSİAD) ağırladığı 5 ülkeden 85 işadamı, akşam yemeğinde biraraya geldi.

Zeytinburnu'daki Polis Kongre Merkezi'nde gerçekleşen davette Rusya, Karadağ, G.Afrika, Arnavutluk ve Kamerun'dan 100 kadar işadamı yer aldı.Programın sponsorluğunu üstlenen uluslararası Aytim Tekstil firmasının sahibi Sevda Aydın, programda yaptığı konuşmada faaliyetleri hakkında kısa bilgi verdi. TUSKON'un Erzurum ve İstanbul'daki programlarına da katıldığını ve çalışmalardan çok memnun kaldığını söyleyen Sevda Aydın, Avrupa pazarını çok iyi tanıdıklarını, aynı pozisyona ülkemizi taşımak için hep işbirliği içinde olacaklarını ifade etti.

AB piyasalarına güçlü girmek için alternatifler üretmenin önemine vurgu yapan Aydın, uluslararası katılımda tekstil alanında davetliler olduğunu ve TUSKON ile bir tanışma mahiyetinde olduğunu sözlerine ekledi.Aydın, 1995 yılından beri ihracaat ile iştigal eden Aytim'in; 30 yıllık tecrübesiyle yıllık 7 milyon üretim gerçekleştirdiklerini, pazarlarının yüzde 80'ini Almanya'ya, kalan kısmını İtalya ve Fransa gibi ülkeler olduğunu ifade etti.

Aydın, yurtdışına açılmada tecrübelerini paylaşmaya hazır olduklarını da aktardı.Konuşması sonrasında Sevda Aydın'a GÜSİAD Onursal Başkanı Ekrem Ateş tarafından dernek adına bir plaket taktim edildi.Programın ilk konuşamacısı GÜSİAD Onursal Başkanı Ekrem Ateş katılımcıları selamlarken, Marmara İş Hayatı Dernekleri Federasyonu (MARİFED) Danışmanı Nihat Kurt da programın oluşmasında ülke katılımcılarını bir araya getirenleri alkışlanmasını istedi.Konuşmaların ardından sırasıyla ülkelerin tanıtımına geçildi. İlk olarak Karadağ temsilcisi kürsüye gelip önce ülkeyi tanıtan bir slayt gösterimi sundu. Temsilci Yusuf Ali Boydiç; ülkesi hakkında kısa bilgi verdikten sonra, gerçekleştirilen program için organizatörleri tebrik etti.Ülke temsilcileri kürsüye gelerek birer konuşma yapıp ülkeleri ve çalışmaları hakkında bilgi verdiler. Her konuşan ülkelerine yatırım yapmaya çağrıda bulundu. Konuşmalar sonrasında her ülke temsilcisine kendi ülke bayrakları ve Türk bayrakları basılı atkılar hediye edildi .