Simav ve Şaphane Kaymakamları İl Genel Meclisi'nde

Kütahya'da, 2013 yılı tahmini bütçe görüşmelerinin devam ettiği İl Genel Meclisi'nde, Şaphane ve Simav kaymakamları ilçelerinde yapılan yatırımlar hakkında bilgiler verdiler.

Simav ve Şaphane Kaymakamları İl Genel Meclisi'nde
İlk olarak, Şaphane Kaymakamı Muhammet Ali Çatalbaş Şaphane İlçesinde yapılan çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi.

Çatalbaş, "KÖYDES kapsamında 1 alt temel yol ve 1 içme suyu çalışması yapılmıştır. Bunlar Gürkuyu-Kızılkoltuk, Kayraklı Mahallesi arası 2,9 kilometre alt temel yol yapımı, KÖYDES yol ödeneğinden ve içme suyu ödeneğinden artan ödenek ile Gaipler köyüne 470 m2 kilitli beton parke taşı alınmıştır. İçme suyu çalışmalarında ise gürkuyu köyüne elektromotopomp, terfi hattı, terfi binası ve enerji nakil hattı işleri yapılmıştır. İl Özel İdaresi yatırım programı kapsamında ise 2012 yılında Şaphane ilçemizdeki İnceğiz köyüne 800 metre 2. kat asfalt yol yapımı, Gürkuyu-Kızılkoltuk, Kayraklı Mahallesi arası 1 kilometre ve Uğurlugüme köyü 400 metre alt temel yol yapım işleri tamamlanmıştır. İl Özel İdaresi deprem programında bulunan 6,3 kilometre. Kızılkoltuk, Topalahmetler mahallesine 1. kat asfalt yol yapımı gerçekleştirilmiştir. Değirmendere köyüne 5,5 kilometre 1. kat asfalt yol yapımı için mıcır malzemesi alınmış, astar atılmış olup asfalt yapımı seneye gerçekleştirilecektir. Köylere yardım faslından köylerin ihtaçları için Ayvacık, Çamköy, Değirmendere, Gaipler, Karamustafalar, İnceğiz, Kızılkoltuk ve Uğurlugüme köylerine 7 bin 500 metrekare kilitli beton parke taşı dağıtılmıştır. Değirmendere köyüne köy konağı ile aşevi yapımı ve Ayvacık ve Karamustafalar köylerindek köy konağına pvc kapı pencere takılması, Uğurlugüme köyündeki kanalizasyon şebekesinin tamiri ve Ayvacık köyüne 350 metre kanalizasyon boru alımı gibi işler gerçekleştirilmiştir.

Daha sonra Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, ilçelerinde yapılan çalışmaları anlattı. Yapmış olduğu konuşmada, "Simav, Kütahyamızın en büyük ikinci ilçesi. Eğitimde olmayan okulumuz yok, Derslik sayımız 94 iken deprem sonrasında bu rakam 243’e çıkmıştır. Okullarımızın başarı oranı gün geçtikçe artmaktadır. Her sene yükselen bir başarımız var, bu konuda il birincisi olduğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim. 24 derslikli 200 kız ve 200 erkek kapasiteli İmam Hatip Lisemizin temeli atılmıştır. Şu an içinde bulunduğumuz yeni hükümet konağımız tamamlanmış durumda. Köylere hizmet götürme anlamında ise bu sene Köydes ödenekleri ile köy yollarımıza, programda bulunan 7 adet köyümüz için 18 Km yola 2. kat asfalt mıcırı ve 2 adet köyümüz için, 4,9 Km yola 1.kat asfalt mıcırı birlik tarafından satın alınmış, asfalt yapım işi İl Özel İdaresi tarafından yapılmıştır. Asfalt işi sezonunda bitirilerek halkın hizmetine sunulmuştur. 3 adet köyümüzün içme suyu, isale hattı, Terfi Binası, Elektro motopomp gibi işleri program dâhilinde yapılmıştır. İl Özel İdaresi Sulama Programında bulunan; Efir, Yeniköy, Kusumlar YAS sulama suyu işleri yapılarak hizmete sunulmuştur. Yapılan yatırımlar köylerimizin canlanması açısından önemli. En iyi hizmet insanlarımıza yapılan hizmettir. Hepimizin amacı bu olup köylerde yaşanabilirliği arttırmaktır. Vatandaşın mutluluğun bizim mutluluğumuz. Ben diyorum ki bu hizmetleri yapılabilmesi için illaki depremi beklemeyelim. İl ve ilçeleri deprem değil sizler hizmetlerinizle sarsınız. İl genel meclisi üyelerimize, il özel idaresi ve çalışanlarına, yapılan bu güzel çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İl Genel Meclisi Başkanı Seyit Ömer Durmuş, “Kimse bir afet olmasını istemez. Allah bizlere bir daha böyle afetler yaşatmasın. Diyebilirim ki Simav İlçemize ve diğer bölge İlçelerimize depremden sonra bu kadar kısa bir sürede birçok güzel yatırımlar yapıldı. Ben yaptığınız hizmetlerin devamını diliyor bizleri bilgilendirdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA