Salihli’de Güvercin Sevdalıları Dernek Kurdu

Manisa’nın Salihli ilçesinde kurulan Sardes Salihli Güvercin Kültürünü Yaşatma Derneği, ilk toplantısını 1 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirecek.

Salihli’de Güvercin Sevdalıları Dernek Kurdu
Salihli’de güvercin sevdalılarının bir araya gelerek kurduğu Sardes Salihli Güvercin Kültürünü Yaşatma Derneği, Cumartesi günü saat 20.00’de S.S. Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nde toplantı yapacak.Dernek adına yazılı açıklama yapan kurucu üyelerden Caner Gökhan, “Derneğimizin amacı, Salihli ve yöremizde evcil güvercin ırklarımız başta olmak üzere yetiştiricilerimiz tarafından üretilen tüm evcil güvercin ırklarının saptanması, standartlarının oluşturulması ve amaca uygun şekilde geliştirilmesini sağlamaktır. Bilinçli yetiştiriciliğe teşvik edilerek, yetiştiricilik bilincinin yükseltilmesi için üyelerin bilgilendirilmesini sağlamak istiyoruz. İlk bilgilendirme toplantımızı 1 Aralık Cumartesi günü saat 20.00’de S.S. Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nde yapacağız. Bu toplantıda istişare ve üye kaydı yapılacaktır. Tüm güvercin sevenler, hayvan severler ve Salihli halkı davetlidir” dedi.

Sardes Salihli Güvercin Kültürünü Yaşatma Derneği kurucu üyeleri İlyas Kalay, Caner Gökhan, Serkan Gündüz, Erol Osmanlı, Murat Şahin, Hasan Hüseyin Demirbaş ve Mücait Ercan’dan oluşuyor .
Kaynak: İHA