Özbekistan, Türk Yatırımcıları Bekliyor

Özbekistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Ulfat Kadirov, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olan Eskişehir’e gerçekleştirdiği ziyarette, Türk yatırımcıları ülkelerine beklediklerini söyledi.

Özbekistan, Türk Yatırımcıları Bekliyor
Özbekistan’ın Son 20 yılda önemli adımlar attığına ifade eden Kadirov, 2 ülke arasındaki ilişkilerin güçlenmesi gerektiğini kaydetti.

Kadirov, “Türk işadamları dünya pazarını çok iyi biliyorlar. Dolayısıyla Türk iş adamlarının ülkemize katkıları olacaktır.” diye konuştu.

Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir, Özbekistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Ulfat Kadirov, Siyasi İşlerden Sorumlu Müsteşar İslamcan Karimov ve Ticari İşlerden Sorumlu Müsteşar Azizbek Salahiddinov’u kabul etti. Ziyaretin Eskişehir ve Özbekistan arasında işbirliği imkanlarına katkı sağlayacağına değinen Vali Koçdemir, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olan Eskişehir’in yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi verdi. Büyükelçi Ulfat Kadirov da konuşmasında Türkiye’nin Son 20-30 yılda attığı adımlar ve demokrasi alanında kaydettiği gelişmelerle birlikte her zaman örnek bir ülke olduğunu vurguladı. 2 ülke arasındaki gelişmiş ekonomik ilişkilere değinen Kadirov, şunları söyledi:“Türkiye, Özbekistan için çok önemli bir ülkedir. Ülkemizde Türk iş adamlarının 600 civarında şirketi var. Bunların büyük bölümünde iki ülkenin işadamları ortaklık yapıyor. 100’den fazla şirket ise tamamen Türk iş adamlarının sahibi olduğu şirketlerdir.” DÜNYA PAZARINI İYİ BİLİYORSUNUZ Özbekistan’ın Türk işadamlarını beklediğini dile getiren Büyükelçi Kadirov, “Bağımsızlığımızı ilan edişimizin üzerinden geçen 20 senede biz de önemli adımlar attık. Türk işadamları dünya pazarını çok iyi biliyorlar. Dolayısıyla Türk iş adamlarının ülkemize katkıları olacaktır.” diye konuştu.

Kadirov Eskişehir’in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği konusunda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını da dile getirdi. Konuşmaların ardından Özbekistan Cumhuriyeti Büyükelçisi Ulfat Kadirov Vali Koçdemir’e Özbekistan sanatının örneklerinden olan bir resim hediye etti. Koçdemir, önümüzdeki günlerde Türk Dünyası için bir köşe ayrılacağını belirtti.