Filistin Dışişleri Bakanı Maliki Açıklaması

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad Maliki, yarınki oylamada Flistin'in statüsünün yükseltilmesinin ardından, yaptırımların kaldırılması için de adımlar atacaklarını söyledi.

Maliki, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın görüşmesinin ardından basına yaptığı açıklamada, kendilerine verdiği destek dolayısıyla Davutoğlu'na teşekkür etti.

Yarınki oylamanın kendileri için büyük önem taşıdığını belirten Maliki, ''Sayın kardeşim Davutoğlu bu önemli ve tarihi günde bizleri yalnız bırakmadı. Hem bugün hem de yarın bizimle olacak'' dedi.

Türkiye'nin en başından beri Filistin konusunda aynı tutarlı tutumu aldığını ve bunun kendileri için çok önem arz ettiğini vurgulayan Maliki, ''Yarınki oylamadan sonra yaptırımların kaldırılması için adımlar atacağız'' diye konuştu.

Üye olmayan gözlemci devlet statüsünün tam üyelik için ilk adım olacağını ifade eden Maliki, ''Genel Kurul'daki oylamadan sonra kutlamayı da Türkevi'nde yapacağız'' diye konuştu.

Maliki, bir gazetecinin BM'ye sunulan tasarının değiştirilmesi konusundaki baskıları ve bu konuda geri adım atılıp atılmayacağı sorusuna, ''Adımı değiştirirsem, tasarı da değişir. Tasarıyı nasıl sunduksa o şekilde kalacak. Evet, çok ciddi baskılar gördük ve görmeye de devam ediyoruz. Bu baskılar oylamaya kadar da sürecek'' diye cevap verdi.

Muhabir: Mustafa Keleş

Yayıncı: Murat Taydaş
Kaynak: AA