PKK’nın Dağlıca’ya saldırı hazırlığı istihbarata takıldı

PKK’nın daha önce saldırdığı Dağlıca Karakolu’nun etrafına yığınak yaptığı telsiz kestirmeleriyle tespit edildi. Belirlenen bölgeler yoğun top atışına tutuldu.

PKK’nın Dağlıca’ya saldırı hazırlığı istihbarata takıldı
DAHA önce birden fazla saldırıya uğrayan ve onlarca şehit verilen Dağlıca karakolu, yine saldırı tehditi altında. Geçtiğimiz günlerde Hakkari 'de yakalanan teröristlerin verdiği ifadelerde örgütün bu karakola yineden saldırmayı planladığı öğrenildi. Bunun üzerine bölgede yapılan telsiz kestirmelerinde, özellikle üst yönetimin Dağlıca yöresinde yoğunlaştığı tespit edildi. Telsiz frekanslarının tespit edildiği yerlere yoğun top atışı gerçekleştirildi. Ancak operasyonda uçakların kullanılmaması nedeniyle son bir ay içinde kontrolsüz bölgeden girişlerin arttığı ve Dağlıca 'nın etrafına yığınak yapıldığı rapor edildi.

Örgütün yıldönümü olan 27 Kasım civarında eylem yapmak için kapalı hava koşullarını beklediği, İHA 'ların devre dışı kaldığı kapalı havada 1 aydır yaptığı yığınağı harekete geçireceği iddia edildi.

Hedef panik havasını dağıtmak

İstihbarat birimleri, Dağlıca 'da kayıp verilmemesi için teknik takip kapasitesinin yanısıra İHA 'ların bölgeye yöneltilmesini istedi. Örgütün kış üstlenmesi öncesinde ses getirici büyük bir eylem yapmak ve içerde oluşan panik havasını dağıtmayı hedeflediği düşünülüyor. Örgüt sorumlularından Siser kod adlı Feride Kalkan 'ın Avaşin bölgesinde 30 kişiyle toplantı yaptığı belirlendi.

KOMUTA BOŞLUĞU OLUŞABİLİR Mİ?

Öte yandan terörle mücadelede bizzat cepheye inen 2. Ordu Komutanı Org. Galip Mendi 'nin Kasım ayının sonunda Yüksek Askeri Şura toplantısına katılacak olmasıyla bölgede bir boşluk oluşturabileceği endişesi de paylaşıldı. Mendi 'nin Yüksekova Tümen Karargahı 'nda olduğu dönemlerde PKK 'yla mücadelenin zirveye çıktığı biliniyor. Aynı şekilde Ankara 'da Kasım sonunda gerçekleşecek bir ödül töreni için Jandarma Asayiş Komutanlığı 'nın üst düzey isimlerinin de törene gidecek olması “komuta boşluğu” endişesini güçlendiriyor.