Emet Kaymakamı Buhara, İl Genel Meclisi Üyelerine Sunum Yaptı

Emet Kaymakamı Hüdayar Mete Buhara, 2013 yılı bütçe görüşmelerinin sürdüğü İl Genel Meclisi toplantısında sunum yaptı.

Buhara, İl Özel İdaresi'ndeki Meclis toplantısında, köylerde yol, su, elektrik, kanalizasyon ve fosseptik ihtiyacı bulunmadığını bildirdi.

KÖYDES Projesi kapsamında bu yıl Kırgıl köy yoluna 1,7 kilometre birinci kat asfalt atıldığını, Düşecek, Ömerfakı ve Yeni köylerinde içme suyu çalışmaları yapıldığını belirten Buhara, şöyle konuştu:

''İl Özel İdaresi'nce yürütülen yol ve sulama işleri kapsamında Yenice-Katrandağı yolunda asfalt, Düşecek-Karbasan yolunda asfalt altyapı çalışması, Yeniköy-Kalfalar köylerinin içme suyu şebekesine güneş enerjili klorlama cihazı, Bahatlar, Düşecek, İğde, Kırgıl köylerinin içme suyu deposuna ise inveterli klorlama cihazı işleri yapıldı. Gürpınar'daki yer üstü sulama tesisine ise bakım onarım yapılmaktadır. Emet olarak güzel sıcak su kaynaklarına, Türkiye'de çoğu ilçeye nasip olmayan devasa bir yatırım olan bor tesislerine sahibiz. Birçok imkanı olan bir ilçeyiz ancak en büyük eksikliğimiz ilçe bağlantı yollarımız. Yolların kötü olması, ilçemize ulaşabilirliği oldukça engelliyor. Karayolları tarafından yol işleri ihale edildi. 3 yıl içinde bu işlerin bitmesini ümit ediyoruz. Emet'in potansiyelini termal turizmde görüyorum. Ulaşım sorunu da halledildiğinde ilçemiz mükemmel bir doğanın ortasında etrafı ormanla çevrili termal turizm cenneti olacaktır. Ayrıca havalimanına bağlantı yolu sorunumuz var. Bu sorun da giderilirse ilçemizin çok büyük bir atılım yapacağına inanıyorum. İlçemizin geleceğinin 5-10 yıl sonra çok güzel noktalara geleceğine inanıyorum.''

İl Genel Meclisi Başkanı Seyit Ömer Durmuş da hizmete giren Zafer Havalimanı'nın bölge için adeta bir lokomotif olacağını dile getirerek, ''Hep beraber çalışıp halkımızın mutlu olması en büyük amacımız. Kısa bir süre önce göreve başlamasına rağmen olumlu diyaloglar kurduğu için Kaymakamımız Hüdayar Mete Buhara'ya teşekkür ederim'' dedi.

Muhabir: Sedat Gök

Yayıncı: Deniz Açık
Kaynak: AA