Çıldır Su Ürünleri Kooperatifi Yeniden Canlandırıldı

Ardahan Çıldır Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Yüksel Kılıç kooperatifi yeniden aktif hale getireceklerini beyan etti.

Çıldır Su Ürünleri Kooperatifi Yeniden Canlandırıldı
Başkan Kılıç, Kooperatifin uzun zamandır işlevini yitirdiğini ancak kendilerinin seçimi kazanmasının ardından daha aktif hale getirerek bölgeye hizmet edeceklerini söyledi.

Çıldır Su Ürünleri Kooperatifine ait Çıldır Gölü kenarında küçük bir balık lokantasını da faaliyete sokan yönetim, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ramazan Korkmaz, Öğr. Gör. Vedi Aşkaroğlu, Çıldır Belediye Başkanı Nurettin Aygün, Aşık Şenlik Belediye Başkanı Mülazim Karaçay,Arpaçay Belediye Başkanı Enver Akkaya, CHP Ardahan İl Başkanı İlimdar Senem, ÇYÖGD Başkanı Yusuf Yılmaz’ın da katıldığı yemekle açılışını yaptı.

Başkan Yüksel Kılıç yaptığı açıklamada, "Çıldır Gölüne düzenli bir balıkçılık sistemi getireceğiz.Gölümüzde bulunan 17 çeşit balığın tadını halkımıza tattıracağız. Balıkçılarımızın en büyük sorunu olan pazarlama işini biz çözeceğiz. Çıldır Gölünü koruyup balık çeşidinin artması ve tanıtılması yönünde çalışmalarımızı hızlandıracağız. Bunları yaparken en büyük kılavuzumuz Ardahan Üniversitesinin akademik personeli olacaktır.Bugün burada bulunan tüm konuklara teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA