Beşinci Çocuğunu Doğurduktan Sonra Hayatını Kaybetti

Ümraniye’de bir özel hastaneye beşinci çocuğunu doğurmak için gelen Esengül Aktaş (38), başarılı geçen doğumdan 2 saat sonra yaşamını yitirdi.

Hastane yetkilileri Esengül Aktaş'ın kalp krizi geçirerek öldüğünü bildirdi. Eşi Şahin Aktaş ise karısının ölümünden hastaneyi sorumlu tuttu. Edinilen bilgiye göre, beşinci çocuğunu doğurmak için hastaneye gelen Esengül Aktaş, sezaryen ameliyatı ile çocuğunu sağlıklı bir şekilde dünyaya getirdi. Ertesi gün karısını ve çocuğunu almaya gelen koca Şahin Aktaş’a karısının doğumdan 2 saat sonra kalp krizi geçirdiği haberi verildi.

Duyduklarına inanamayan baba Aktaş, karısının ölümünden hastanenin doktorunu sorumlu tuttu. Gazetecilere konuşan Aktaş, “5 tane çocuğun anne katili hastane bu hastane. Böyle bir hastane olmaz olsun. Benim hastamda hiçbir şey yoktu. Hastamı bana da vermediler. Bugün hastam taburcu olacak diye geldim. Hastamı vereceklerdi. Birden hastanın fenalaştığını söylediler. Doktor hanıma dedim ki 'Doktor hanım hastamı bana verin. Başka bir hastaneye götüreyim. Eğer yeterli değilseniz. Bizi sevk edin.' Bana hastamı vermediler. En sonunda gelip bana hasta kalp krizi geçirdi diyerek öldüğünü söylediler" dedi.

Baba Aktaş, bu olayın peşini bırakmayarak hastaneyi mahkemeye vereceğini söyledi.

Savcılığın, Esengül Aktaş’ın ölümüyle ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi. Hastane yetkilileri iddialarla ilgili suskunluğunu korudu .