Çocuklar Çevreye Duyarlılığı İçin İlk Adımı Attı
Selçuk Belediyesi Çevre ve Sağlık İşleri Müdürlüğü Selçuklu öğrencilere tehlikeli atıklar eğitimi verdi.Selçuk Belediyesi Tiyatro salonunda düzenlenen eğitimde ilköğretim 5. 6. ve 7. Sınıf öğrencileri atık ilaç, atık pil ve atık yağ konusunda bilgilendirildi.

Atık ilaçlarla ilgili bilgileriÇevreci Eczacılar Kooperatifi (ÇEKOOP) yönetim kurulu üyesi Cemalettin Saraç, Atık pillerle ilgili bilgileri Çevre Mühendisi Nefise Nur Erginer verirken atık yağ eğitimini Selçuk Belediyesi ile ortaklaşa çalışmalar yürüten Kolza Biodizel Yakıt ve Petrol Ürünleri Sanayi sorumlusu Hülya Gürcü verdi.
Katılımcı olan tüm öğrenciler Çevre Gönüllüsü ilan edilirken evlerinde atık pillerini toplamaları için küçük atık pil kutuları ve tüm atıklarla ilgili hazırlanan broşürler dağıtıldı. Bundan Sonraki süreçte ilkokul öğrencilerine benzer bir eğitim verileceğini bildiren Çevre ve Sağlık İşleri Müdürü Gonca Sosyal çevreye duyarlılığın ancak küçük yaşlarda aşılanabileceğini belirterek; önümüzdeki süreçte okulların daha aktif bir şekilde çevre projelerinin içinde olması için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.
