Ak Parti Siirt Genişletilmiş Danışma Meclisi Toplantısı Yapıldı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Siirt İl Başkanlığı genişletilmiş danışma meclisi toplantısı yapıldı.

Ak Parti Siirt Genişletilmiş Danışma Meclisi Toplantısı Yapıldı
Toplantıda AK Parti'ye katılan eski Has Parti Siirt İl Başkanı Abdullatif Evin ve diğer partililere rozetleri takıldı. Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıda konuşan AK Parti Genel Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK), Siyasi ve Hukuk İşler Başkanı Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Aktay, AK Parti'nin Türkiye’nin neredeyse bütün yapısını, şeklini, şemailini, toplumsal yapısını değiştirdiğini söyledi.

Aktay, “2001 yılında Türk siyasi hayatına katılmış olan ama aslında çok daha derin bir gelenekten gelen bir siyasi hareket olarak AK Parti, Türkiye siyasi hayatına gerçekten çok önemli bir giriş yapmış oldu. Girdiği hızla 11.5 yıl sonra bu gün geldiğimiz noktada Türkiye’nin neredeyse bütün yapısını değiştirdi, şeklini şemailini, toplumsal yapısını değiştirdi, zihniyetini değişirdi. Türkiye siyasi hayatına gerçekten tarihe geçecek, belki de bin yıl sonra bile isminden söz ettirecek, mührünü basan faaliyetlere imza attı. Hiç mütevazi olmamak lazım. İnsan olarak mütevazi olalım, ancak siyasi tarihi açısından baktığımızda hiç mütevazi olmaya gerek yok. Türkiye siyasi tarihinde AK Parti gibi bir parti gelmemiştir. Türkiye'de adaletsizlik vesayet rejiminin aşırı müdahalesinden geliyordu. Türkiye’de adil bir rejim kurulmamıştı. Baştan beri adaletin terazisi hep başka bir tarafa ağır basıyordu. Hem ekonomik adalet, hem siyasi adalet eksikti. Eksik değil, hiç yoktu. Türkiye'de insanlara kimlik boyutuyla biçilen rol, biçilen kimlik, insanların inkarı üzerine farklı milletlerden, farklı etnik yapılardan olanların inkarı üzerine kurulu bir rejim vardı. AK Parti bunu kaldırdı. Bu gün artık ne asimilasyon, ne inkar politikası yok” dedi.

AK Parti İl Başkanı Ali İlbaş ise bundan sonra her ay genişletilmiş danışma toplantılarını düzenli olarak yapacaklarını belirtti.

İlbaş, üye kayıtlarında yüzde 27'lik bir rakama ulaştıklarını söyledi.

AK Parti Milletvekili ve AB Türkiye Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı Afif Demirkıran yaptığı konuşmada AK Parti iktidarıyla Türkiye’nin dış siyasette sözü dinlenen ne düşündüğü merak edilen bir ülke haline geldiğini belirtti.

Milletvekili Osman Ören de ilde yürütülen hizmetler hakkında bilgi verdi.

Toplantıda daha sonra eski Has Parti İl Başkanı Abdullatif Evin ve diğer partililere rozetleri takıldı .
Kaynak: İHA