Gazeteci-yazar Banu Avar’a Selçuk’ta Büyük İlgi

"Yıldız, Hilal ve Kalpak Buluşmaları" kapsamında Selçuk ilçesine gelen gazeteci-yazar Banu Avar’ın, söyleşi ve imza gününe 400 civarında vatandaş katıldı.

Gazeteci-yazar Banu Avar’a Selçuk’ta Büyük İlgi
Yer bulamayan birçok kişi söyleşiyi ayakta takip etti. Banu Avar, Tiyatro Salonu'nda Selçuk’lularla buluştu. Tangül Tütüncü, Öznur Çalıkuşu, Merve Çalışkan, Tolga Gökçe, Mert Hüseyin Güney, Ozan Şahin ve Özgür Aydoğan’ın da içinde bulunduğu sivil bir heyet tarafından organize edilen söyleşi ve imza günü etkinliğine katılan Avar, Türkiye’nin içinde bulunduğu Son durumla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Selçuk ilçesinde gerçekleşen söyleşi ve imza gününün hayata geçme sürecini anlatan Avar, bağımsız hareket eden tertip komitesine dikkat çekti. Kendisini davet eden heyette farklı köken ve görüşten kişilerin olduğunu, fakat bu insanların vatan ve namus hattını savunmak için bir araya geldiklerini söyleyerek, Selçuk’taki bu ilkin Anadolu’nun farklı illerinde de yaşanmakta olduğunu dile getirdi.

Avar, şunları kaydetti: “Türkiye’ye 1945’den bugüne kadar deli gömleği giydirmeye çalışıyorlar. İlk önce ekonomik, Sonra siyasi müdahaleler başlıyor. Borçlandırmalar nedeniyle, emeği ile yaşayanlar ayakta duramaz hale getirildi.

Batılı uzmanlar 1940 yıllarından başlayan süreçten bugüne kadar milli olan bütün kurumlara sızıyor; ekonomi başta olmak üzere savunma, eğitim ve kültür alanlarında Türkiye’yi batının deli gömleği içine sokmaya devam ediyorlar. İçinde bulunduğumuz sıkıntılı günlerde Atatürk’ün söylevi Nutuk, bizler için yol haritasıdır.” Söyleşiden Sonra “Gün O Gündür” isimli Son kitabı ve diğer kitaplarını imzalayan Banu Avar, Selçuk ziyaretinden ve karşılaştığı coşkulu dinleyici kitlesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi .
Kaynak: İHA