İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Şallah Açıklaması

İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ramazan Şallah, Filistin direniş güçlerinin, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları karşısında onurlu bir direniş gösterdiğini ve ateşkesi de onurlu bir şekilde kabul ettiğini belirtti.

Ramazan Şallah, İsrail ile Filistinli gruplar arasındaki ateşkesin ardından Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal ile yaptığı açıklamada, Filistinli direniş gruplarının, ateşkesin şartlarını İsrail tarafından muhalif bir tutum sergilenmedikçe yerine getireceklerini belirterek, ''Biz, bu konuda uzman olan İsrail'in sözünden dönmesi hususunda da alışkanlık kazandık'' dedi.

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırının etkenlerinin siyasi olduğunu kaydeden Şallah, ''İsrail'in Gazze'ye saldırı sebepleri hala geçerliliğini koruyor'' dedi.

Şallah, ''İsrail'in saldırıları karşısında onurlu bir direniş gösterdik ve ateşkesi de onurlu bir şekilde kabul ettik'' ifadesini kullandı.

-Mısır'ın rolü-

Mısır'ın eskisinden daha güçlü olduğunu bildiren Şallah, ''Biz güçlü bir direniş gücünün yanında, ondan daha güçlü İslam ümmetine sahibiz'' diye konuştu.

Şallah, ''Mısır olmasaydı bu anlaşmanın sonuçları şimdiki gibi olmazdı'' diyerek, Mısır'ın ateşkesteki rolüne de değindi.

Şallah, ''İsrail saldırıları karşısında elde edilen başarı sadece Filistin'in değil, bütün İslam ümmetine ait. Güçlü bir iradeye sahip olan halk, ne İsrail ne Amerika ne de Batı devletlerinin silahları önünde yenilir'' ifadesini kullandı.

Muhabir: Ala Ebu-l Ayneyn - Afra Aksoy / Samet Doğan

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA