Çıtırık: 'Yeni Adliyelerde Bilim ve Teknoloji’ye Hak Edilen Pay Verilmeli'

Adana Barosu Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, yeni adliyelerde bilim ve teknolojiye hak edilen payın verilmesini istedi.

Çıtırık: 'Yeni Adliyelerde Bilim ve Teknoloji’ye Hak Edilen Pay Verilmeli'
Mahmut Esat Bozkurt Salonu’nda düzenlenen üye katılım töreninde konuşan Çıtırık, yeni avukatlara, gelişmeleri yakından takip etmelerini, mesleğin kurallarına bağlı kalmalarını tavsiye ederek, başarılar diledi.

Çıtırık, insanlığın ilk gününden itibaren arayışın eşitlik, özgürlük, adalet olduğunu belirterek, "Adalet gibi kutsal ve ulvi bir kuruma hizmet eden biz avukatların, Adalet Bakanlığı’nın harcamalarını ve bu harcamaların da nerelere yapıldığını ciddi bir şekilde takip etmek zorundayız. 2013 yılı öngörülen Adalet Bakanlığı bütçesinde adalet harcamalarının GSYİH’ye oranının 43/1000 oranında kaldığı bu harcamalarının büyük çoğunluğunun hakim, savcı ve personel maaşları ile Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü, Ceza Tutuk Evleri’ne yapıldığı görülmektedir. Yeni adliyelerin yapılması ve işletilmesi ile bilim ve teknoloji, AR-GE çalışmalarına ayrılan rakamların AB ülkeleriyle kıyaslandığında çok düşük kaldığı görülmekte. Bu nedenle; bütçenin sadece personel maaş ve özlük haklarına değil, teknik donanımı da yapılmış şekilde çağdaş adliye saraylarına, bilim ve teknolojiye kullanılmasına ve AR-GE çalışmalarına hak edilen payın da ayrılması gerektiği düşüncesindeyiz" dedi.

Adana Barosu’nda gerçekleşen törende meslek yemini ederek, ruhsat alan 4 avukatla birlikte Adana Barosu’nun üye sayısı 1770’e yükseldi .
Kaynak: İHA