Ak Parti İstanbul Milletvekili Saral, İstanbul’da Trabzonlu Hemşehrileriyle Bir Araya Geldi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İ.E.T.T. Müdürlüğü’nde çalışan Trabzonlular’ın düzenlediği gecenin konuğu AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral oldu

Ak Parti İstanbul Milletvekili Saral, İstanbul’da Trabzonlu Hemşehrileriyle Bir Araya Geldi
Çekmeköy’deki Saklıbahçe Tesisleri’nde düzenlenen gecede bir konuşma yapan Saral, “Hepinizin bildiği gibi bu kardeşiniz Of Belediye Başkanı idi. Sayın Başbakanımız tarafından gelen talimatla belediye başkanlığından istifa ettiğimde Trabzon’dan milletvekili adayı olacağımı düşünüyordum. Sayın Başbakanımız bizi İstanbul’a layık gördü ve İstanbul 1. bölgeden milletvekili adayı oldum. Açık söylemek gerekirse biraz tedirginlik yaşadım. İstanbul herkesin aşina olduğu, bildiği, yaşadığı bir şehir ama İstanbul ile alakalı sorumluluk almak çok daha farklı bir olay. Bize bu görev verildiğinde aklıma ilk olarak sizler yani burada yaşayan hemşerilerim geldi. ‘Onlar beni burada yalnız bırakmaz, her zaman yanımda olup bana destek verirler’ dedim. Allah’a hamdolsun ki, beni mahcup etmediniz. Her zeminde benim yanımda oldunuz bana destek verdiniz. Birçoğunuz siyasi kimliklerinizi bir kenara bırakarak sadece ve sadece kardeşlik hukukuyla bana destek oldunuz. Bana burada yabancılık hissettirmediğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bu akşam burada olmayan fakat bizi her platformda bağrına basan İstanbul’daki tüm hemşerilerime de şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Trabzon’un ve Trabzonlular’ın bu toprakların çimentosu olduğunu belirten Saral, “Trabzon’un bereketli topraklarında geçmişten bu yana çok önemli şahsiyetler yetişmiştir. Trabzonluların bu ülkeye sunduğu katkıyı herkesin çok iyi bilir. Bu toplumun insanları kanıyla ve canıyla asla toprağını çiğnettirmediler ve Trabzon bu noktada en önemli sembolü oluşturur” diyerek sözlerini tamamladı.

Geceye Trabzon Dernekler Federasyonu Başkanı Dr. Haydar Dulkadiroğlu, Kiptaş İnsan Kaynakları Müdür Yaşar Veyis ile yaklaşık beş yüz kadar Trabzonlu katıldı.

Kaynak: İHA