Sanıkların Tanık İfadeleri ve Delillere Yönelik Değerlendirmeleri Sürüyor

Ergenekon davasında tutuklu sanıkların, şimdiye kadar dinlenen tanık ifadeleri ile dosyada bulunan delillere karşı beyanlarının alınmasına devam edildi.

İnternet Andıcı dava dosyasının tutuklu sanığı emekli Tuğamiral Alaettin Sevim, Aralık 2010 tarihinde Gölcük'teki Donanma Komutanlığı'nda elde edilen belgeler arasında bulunan 2 dijital veride adının geçmesi nedeniyle 15 aydır tutuklu bulunduğunu söyledi.

Sevim, belgelerin hazırlandığı iddia edilen tarihlerde Genelkurmay Başkanlığı karargahında olmadığını belirterek "Ben amiralim. Benim de sizin gibi makam arabam var. O günlerde arabamı çağırmamışım." dedi ve hakkındaki suçlamaları reddetti. Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, Sevim’i kendisine verilen süreyi aştığı gerekçesiyle 2 kez uyardı. Tutuklu sanık emekli Korgeneral Mehmet Eröz de eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ve Genelkurmay 2. Başakın Ergin Saygun’un kendisi aleyhinde ifade vermediğini hatırlattı. Tanıkların, internet sitelerinin Aralık 2008 tarihinde MGK kararlarına uyularak hükümetin talimatı ve Genelkurmay'ın onayı ile kurulduğunu söylediklerini dile getiren Eröz, "İnternet siteleri TSK personeline de duyurulmuştu. Hiçbir gizli-saklı işlem yoktur." diye konuştu.

ZEKERİYA ÖZTÜRK GİZLİ TANIĞIN KİMLİĞİNİ AÇIKLADITutuklu sanık emekli Yüzbaşı Zekeriya Öztürk, beyanları sırasında Gİzli Tanık İmdat'ın kimliğini açıkladı.

Bunun üzerine Savcı Mehmet Ali Pekgüzel "Sanık gizli tanığın kimliğini açıklayarak suç işlemiştir. Müdahale edilmesini talep ediyorum." dedi.

Başkan Hasan Hüseyin Özese "Gizli Tanığın kimliğini açıklayarak suç işlediniz." diyerek Öztürk'ün mikrofonunu kapattı.