Mustafakemalpaşa'da Elektrik Hatları Yer Altına Alınıyor

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde olumsuz ve çirkin görüntü sergileyen elektrik kablolarını yer altına alma çalışmalarının ikinci etabı sürüyor.

Mart ayında başlanan çalışmaların ilk etabında, Etibank -Hallaçoğlu Kavşağı arası ile 14 Eylül Bulvarı’nın bir kısmında 10 bin metre elektrik hattı yer altına alındı. Ayrıca sokak aydınlatma direkleri de yenilenerek modernize edildi. Eylül ayında başlayan ikinci aşama çalışmaları ise Bursa ve Balıkesir Caddeleri çevresi ile Şeyh Müftü Mahallesi’nde devam ediyor. 7 bin metre olarak planlanan kazı miktarının, 2 bin 500 metrelik kısmı tamamlanırken, ekipler çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Çalışmaların gelecek yıl da devam edeceği belirtildi. Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, gerçekleştirdikleri çalışmalarla görüntü kirliliği oluşturan beton direkler ve elektrik kablolarının tarih olacağını söyledi.

İlçenin daha modern bir görüntüye sahip olacağını ve olası tehlikeli durumların yerinde bertaraf edileceğini kaydeden Kurtulan, halkın rahatı için her türlü hizmeti ellerindeki imkanlarla yapmaya devam edeceklerini belirtti.