Polisle Çatışan Zanlı Güvenlik Kamerasına Takıldı

Bağcılar'da polisin ‘dur’ ihtarına silahla karşılık verip çatışmaya giren ve ardından yaralı vaziyette bir binanın çatı katına sığınan şüphelinin güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.

Polisle Çatışan Zanlı Güvenlik Kamerasına Takıldı
Olay, geçtiğimiz 11 Kasım 2012 'de İnönü Mahallesi 'nde saat 16.30 sıralarında meydana geldi. Asayiş uygulaması yapan polis ekipleri, şüpheli bir otomobili durdurarak arama yapak istedi. Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü ekipleri, aracın durmayarak kaçması üzerine aracın peşine takıldı. Sokak aralarında süren kovalamaca da şahıs, aracından inerek koşmaya başladı.

Şahıs kaçarken, peşinden koşan polisleri yaklaştırmamak için havaya ateş etti. Ardından polislere de ateş eden şahıs, İnönü Mahallesinde sokak içerisindeki bir binaya sığındı. Polis ekipleri, binanın çevresini kuşatarak çevre güvenliğini sağladıktan Sonra olay yerine takviye polis ekiplerinin gelmesini istedi. ÖZEL HAREKAT 'TAN BİNAYA OPERASYON Olay yerine gelen Özel Harekat polisi şüphelinin kaçtığı bina ile bitişiğindeki binaya operasyon düzenledi.

Yapılan aramalarda şüpheliye ait kan izleri bulunurken, şahsa ulaşılamadı. Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri çatı katında bulunan kan izlerinden örnekler alarak inceleme başlattı. Şüphelinin binadaki bir yakınının evine sığındığı için yakalanamadığı ileri sürüldü.

Olayın ardından yaya olarak kaçan ve bir binaya sığınan şüphelinin çevredeki bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından görüntülendiği ortaya çıktı. Görüntülerde; sokak başından koşarak gelen şüphelinin yaralı olduğu ve güçlükle koştuğu görülüyor. Elinden ve bacağından yaralandığı için sekerek koşan şüpheli bir süre Sonra binaya girip gözden kayboluyor. Hemen ardından yaya olarak koşan polisler ise çevre güvenliği almak için vatandaşları bölgeden uzaklaştırmaya çalışıyor. Sokak arasında dehşete kapılan bazı vatandaşların ise panikle sağa sola kaçıştıkları gözleniyor. Görüntüler, olay yerine gelen takviye polis araçları ve çevrede alınan güvenlik önlemlerinin yanı sıra Özel Harekat Timlerinin operasyonu ile Son buluyor.
Kaynak: İHA