Erdoğan’ın İsrail’i 'Terörist' Olarak Nitelemesi ABD Basınında Geniş Yer Buldu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "İsrail bir terör devletidir.

Çünkü bu estirilen terördür." demesi ABD basınında geniş yer buldu.Amerika’nın önemli yayın organları The New York Times (NYT) ve The Wall Street Journal (WSJ) gazeteleri Erdoğan’ın Mısır ziyaretine ve sonrasında yaptığı açıklamalara geniş yer verdi. CNN televizyonu da Erdoğan’ın İsrail’e verdiği tepkiyi seyircilerine duyurdu. AP ve AFP ve Reuters gibi uluslararası haber ajansları Erdoğan’ın ifadelerini tüm dünyaya servis etti. The Wall Street Journal gazetesinde çıkan haberde Başbakan Erdoğan’nın İsrail’i terörist devlet olarak suçladığını yazdı. Erdoğan’ın son söyledikleri, ABD’nin bölgedeki iki müttefik devletin ilişkilerini olumsuz etkileyeceği belirtti.

Erdoğan’ın BM'yi de eleştirdiğini yazan gazetede "Ben artık BM’ye güvenmiyorum. BM Güvenlik Konseyini daha etkili hale getirmek için reformların yapılması gerekir." ifadelerine yer verdi.WSJ ayrıca Erdoğan’ın farklı dine mensup ülkelerin Müslümanların katledilişine seyirci kalmasından yakındığını da kaleme aldı. NYT ise Erdoğan’ın İsrail terörist devlet olarak nitelendirdiğini vurguladı. Gazete, Arap Birliği Dışişleri Bakanları ve Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin çıkan olaylarda sadece İsrail’i sorumlu tuttuğuna dikkat çekti.

CUMHURİYETÇİ SENATÖRLERDEN ERDOĞAN’A

İSRAİL TEPKİSİ Cumhuriyetçi Senatörler John McCain ve Lindsey Graham ise Başbakan Erdoğan’ın sözleri üzerine yayınladıkları basın açıklamasında “Erdoğan'ın İsrail için kullandığı "terörist devlet "ifadesine üzüldük. Hamas’tan gelen roketlere karşı İsrail’in kendini savunmasına hak veriyoruz. Türkiye’nin bu gibi terör olaylarını yakinen bilen bir ülkedir.”Açıklamanın devamında ise “Başbakan Erdoğan tanıdığımız ve saygı duyduğumuz birisi. Hamas’ın İsrail’e karşı saldırıların durdurulması için aktif rol oynamalıdır. Ama son yaptığı açıklama maalesef Hamas’ın saldırılarına devem etmesini teşvik edecektir. Her iki taraf için riskli bir durumdur." şeklinde açıklama yaptı .