Tutuklu ve hükümlü kadınların çocukları için kreş

Gebze Kadın Kapalı Cezaevi'nde tutuklu ve hükümlü kadınların çocukları için kreş açıldı.

Gebze Ticaret Odası ve Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteğiyle tutuklu ve hükümlülerin 3-6 yaş grubundaki çocuklarının oyun alanlarından mahrum kalmamaları, gelişimlerinin desteklenmesi ve okul öncesi eğitimleri amacıyla açılan kreşten 20 çocuk faydalanacak.

İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Hakkı Özgür, kreşi ziyaret ederek Cezaevi Müdürü İrfan Gültekin'den bilgi aldı.

Gültekin, mahkum koğuşunu çocuklar için uyuma beşikleri, dolaplar, banyo, mutfak, televizyon, oyun ve ders gereçleri bulunan kreşe dönüştürdüklerini, çim halı ile döşenen havalandırma bahçesine salıncak, tahterevalli, kaydırak gibi çocuk oyun gruplarıyla donattıklarını söyledi.

Çocuklar için yaşam evi oluşturduklarını belirten Gültekin, ''İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmen ve teknik konularda destek veriyor. Kreşin yanı sıra tutuklu ve hükümlüler için bilgisayar ve okuma yazma kursları, el beceri kurslarını açmaktayız'' diye konuştu.

Gebze İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Hakkı Özgür ise cezaevinde doğan ya da annesiyle kalan çocuklara yönelik kreş açtıklarını ifade ederek, tutuklu ve hükümlülere yönelik kurs ve eğitim faaliyetlerine destek vermeye devam edeceklerini bildirdi.

Muhabir: İsa Turhan

Yayıncı: Kemal Kaymak
Kaynak: AA