AK Parti Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan Açıklama

AK Parti Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan, ''Yalova'nın altını, zümrüt gerdanlığı arboretumun satışına karşıyız'' dedi.

Pehlivan, il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Yalova'daki arboretum alanının Türkiye'deki bir kaç canlı ağaç müzelerinden biri olduğunu söyledi.

Arboretumun deprem zamanında çadır kent yapıldığını ve ağaçların talan edildiğini ifade eden Pehlivan, şöyle konuştu:

''Her ne hikmetse hemen arboretumun bitişinde devlete ait 3 bin dönümlük arazi boş dururken canlı ağaç müzesinde çadır kent kurdular. Daha uygun yerler dururken buraya kasıtlı olarak çadır kent kuruldu. Daha o zamanlar göz dikmişlerdi bunlar bu araziye. Çünkü bu araziyi bu hale getirenlerin, buralar müzeymiş, ağaçmış hiç umurlarında değil. O zamanki yönetimin de kim olduğunu sayın kamuoyu çok iyi bilir ki, şimdiki yönetimdi.''

Bu alana yapılacak otelle kente turist çekilemeyeceğini vurgulayan Pehlivan, ''Turist, görmek, eğlenmek ve gezmek için bir yere gider. Bu yüzden canlı ağaç müzesi turistlerin gelip gezeceği yer bakımından çok önemliydi. Yalova'nın altını, zümrüt gerdanlığı arboretumun satışına karşıyız ve halen karşı çıkmaya devam ediyoruz'' ifadesini kullandı.

Muhabir: İsmail Ersan

Yayıncı: Zafer Akpınar
Kaynak: AA