Müjdat Gezen'den Belediyeler Yasası'na Eleştiri

Yenimahalle Belediyesi'nin Nazım Hikmet Kongre ve Kültür Merkezi'nde sahneye koyulan "1881, O gün Türk Halkının Kaderi Değişti" oyunu sonrasında ünlü sanatçı Müjdat Gezen tartışmalara yol açan Belediyeler Yasası'nı eleştirdi.

Müjdat Gezen'den Belediyeler Yasası'na Eleştiri
Gezen, kendisini tebrik eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'a, "Başkan sizin de 50 bin oyunuz gidiyor değil mi? İyi bir oyun, iyi bir tezgah. Hayırlı olsun" dedi.

AYAKTA ALKIŞLANDI Müjdat Gezen'in yazdığı ve yönettiği oyunda, Atatürk'ün hayatı kısa skeçler halinde izleyicilere sunuldu. Hareketli dekorlarla seyirciyi meclise, cepheye, akademiye ve hastaneye götüren oyun, Yılmaz Büyükersen'in hazırladığı Atatürk mumyasıyla duygu seli yaşattı. 10 bin sayfa okuduktan sonra 1881 oyununu sahneye koyabildiğini söyleyen Gezen perde kapandığında ayakta alkışlandı. Oyunun müzikleri Zülfü Livaneli imzası taşırken, kostümleri Faruk Saraç, beğeni toplayan dekoru da Leyla Gezen tasarladı. Derya Ergün makyajda, Bedri Baykam afişte ve Rutkay Aziz de iç ses olarak kadroda yer aldı.

İLELEBET YAŞATACAĞIZ İzleyicilerin arasında Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ile Atatürk silah arkadaşı ve Türkiye'nin ilk başbakanı, ikinci cumhurbaşkanı olan İsmet İnönü'nün torunu Gülsüm Bilgehan da vardı. Yaşar, Bilgehan ile sahneye çıkarak Gezen ve oyuncuları çiçek vererek tebrik etti.Atatürk'ün unutturulmaya çalışıldığını söyleyen Yaşar, "İlelebet Atatürk'ü yaşatacağız" dedi.

BİZİ KİMSE DURDURAMAZ Yaşar'ın kendisine verdiği çiçeği kabul etmesinin ardından mikrofonu eline alan Gezen, oyununun sahneye konulmaması için bir çok kişinin kendisine baskı yaptığını anlattı.Baskılara rağmen oyunu sahnelemekten mutlu olduğunu belirten Gezen, "Oyuna sahip çıkan seyirciler olduktan sonra bizi kimse durduramaz" dedi.

Yaptığı konuşmadan sonra Yaşar'a dönen Gezen, "Başkan sizin de 50 bin oyunuz gidiyor değil mi? İyi bir oyun, iyi bir tezgah. Hayırlı olsun" diyerek Yenimahalle Belediyesi'ne bağlı bazı mahalleleri bölerek Çankaya ve Etimesgut Belediyeleri'ne bağlayan Belediyeler Yasası'nı eleştirdi.

Kaynak: İHA