Derneklerden Tam Destek Sözü

Kabul edilen belediyeler yasasıyla Çayyolu'nun Yenimahalle Belediyesi'nden alınarak Çankaya Belediyesi'ne bağlanmasının ardından bölgede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının(STK) ilk tepkileri "Bölünmek istemiyoruz" yönünde oldu.

Derneklerden Tam Destek Sözü
Dernek yöneticileri ve üyeleri gerçekleştirdikleri ziyaretlerde Yenimahalle Belediye Başkanı "Yaşar'a tam destek" sözü verdi.

HALKA SORULMASI GEREKİR

Gece yarısı kabul edilen yasanın tartışılmaya başlamasının ardından Çayyolu'nda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları harekete geçti. Dernek yöneticileri, gerçekleştirdikleri ziyaretlerde Yaşar'a "Tam destek" sözü vererek,yasanın yürürlüğe girmeden önce halka sorulması gerektiğini bildirdiler. Aldıkları hizmetten dolayı Yenimahalle sınırları içerisinde olmaktan memnun olduklarını ve bölge halkının çoğunluğunun yasaya karşı çıktığını belirten dernek yöneticileri, halkın düzenlemeyle ilgili bilinçlenmesi için yürütmek istedikleri çalışmaları Yaşar'a anlattı.

HEDEF REFERANDUM

Başkanı olduğu Çayolu Platformu üyeleri ile birlikte önceki gün bir ziyaret gerçekleştiren İlhan Tezel, siyasi hesaplar göz önünde bulundurularak bölgede yaşayan halkın hiçe sayıldığını ve buna karşı sosyal bir tepki oluşturacaklarını söyledi.

Çalışmalarına sosyal paylaşım siteleri Twitter ve Facebook ile başladıklarını anlatan Tezel, sınır değişikliği öncesinde geniş katılımlı bir referandum düzenlenmesine destek vermek istediklerini belirtti.

Çankaya Belediyesi'ne bağlanmak istemeyen vatandaşların çoğunlukta olduğunu belirten Tezel, referandum yoluyla Cumhurbaşkanı Gül'ün dikkatini çekmek istediklerini kaydetti.

SESSİZ KALMAYACAĞIZ

Türkiye çapında faaliyet gösteren Demokratik Dayanışma Hareketi Genel Başkanı İfan Gürler de Çayyolu'nda yaşayan vatandaşlara haksızlık yapıldığını söyleyerek bu haksızlık karşısında sessiz kalmayacaklarını belirtti.

Öncelikli hedeflerinin ilçe haline getirilmek olduğunu ancak yeni düzenlemeyle Çayyolu'nun tam anlamıyla yalnızlaştırıldığını savunan Gürler, kanunun içinin, oy hesabıyla siyasi kaygılar taşıyan düzenlemelerle doldurulduğunu iddia etti. Dernek olarak bölünmemek adına Yenimahalle Belediyesi'nin yanında yer alacaklarını belirten Gürler, "Çayyolu'nun Yenimahalle'den kopmaması için elimizden geleni yapacağız" dedi.

SIRADANLAŞTIRMA ÇABASI

Yapılan haksızlığa karşı halkın tepkili olduğunu söyleyen Yaşar, "Bu yasadan vekillerin bile haberi yok. Komisyondan geçirilmiş bir düzenleme. Ancak Birleşmiş Milletler Yerel Yönetimler Sözleşmesi'ne göre böyle bir düzenleme öncesinde halkın görüşü alınmak zorundadır. Yenimahalle Belediyesi'ni siyasi ve ekonomik olarak sıradanlaştırma çabası içerisindeler. Ancak halk, kendisine yapılan bu haksızlığa karşı sessiz kalmıyor, tepkisini dile getiriyor" diye konuştu.

Kaynak: İHA