Varto Belediye Başkanı Değer'den Açlık Grevi Yapanlara Destek

Muş'un Varto İlçe Belediye Başkanı Gülşen Değer, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İlçe Başkanlığı'nda 8 gündür dönüşümsüz açlık grevinde bulunanlarla bir araya geldi.

Varto Belediye Başkanı Değer'den Açlık Grevi Yapanlara Destek
Parti binasında, BDP İlçe Başkanı Gıyasettin Altın’ın ve diğer parti üyelerinin açlık grevlerine destek veren Başkan Değer, basın emekçilerine, Uluslararası Af Örgütü'ne, Birleşmiş Milletler Teşkilatı'na, insan hak ve özgürlüklerine yakın olan herkese seslendiğini söyleyerek, "Yaklaşık 68 gündür başlatılan, ölüme dönen açlık grevlerine, hükümet ve devlet, kulaklarını ve gözünü yumarak üç maymunu oynamaktadır. Artık gözünüzü ve kulağınızı kapatmaktan vazgeçelim.

Sayın Başbakan, artık sağır olan kulağını açacaksın, kör olan gözünü açacaksın, bu çığlıklara bir ses olacaksın. Sayın Başbakan, Suriye ile ilgili bir açıklama yapmıştı. Eğer bir ülkenin Başbakanı, bir ülkenin Cumhurbaşkanı, bir ülkenin siyasi yöneticisi ise, eğer bu halkı dikkate almıyorsa, o ülkedeki siyasetçilerin üzerindeki meşrutiyeti kalmamıştır. Elimizi elinize, yüreğimizi yüreğinize bırakarak bu ülkede barışı yeşertelim diyorum" dedi .
Kaynak: İHA