Tuskon, Expo 2020'nin İzmir’de Yapılması İçin Kolları Sıvadı

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), EXPO 2020 için İzmir’e tam destek verdi.

Konfederasyon ilişki içinde olduğu bütün ülkelerde, oylarını İzmir'e vermeleri için girişimde bulunacak.TUSKON'un yönetim kurulu toplantısı, İzmir Valisi M. Cahit Kıraç’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda, İzmir’in EXPO 2020 adaylığı masaya yatırıldı. TUSKON Başkan Vekili Ahmet Ciğer, “Her ülkenin 1 oyu var. Bu oyun İzmir’e verilmesi için yurt dışındaki tüm bağlantılarımızı kullanacağız.” dedi.

Bu yıl dünyanın 104 ülkesine iş gezisi düzenlediklerini, 140 ülkeden işadamını da Türkiye’de ağırladıklarını belirten Ahmet Ciğer, “Bu görüşmelerde EXPO 2020 için İzmir’in tanıtımını yapıyoruz. Federasyon olarak bu konuda üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız.” dedi.

Expo 2020’ye verdiği destek için TUSKON’a teşekkürlerini ileten İzmir Valisi Cahit Kıraç da şunları söyledi: “EXPO 2015 için Milano ile yarıştık 20 oyla kaybettik. EXPO 2020 için Brezilya’dan Sao Paulo, Birleşik Arap Emirlikleri’nden Dubai, Tayland’dan Ayutaya ve Rusya’dan Ekaterinburg şehirleriyle yarışıyoruz. Çok zorlu geçecek bu yarış, 2013 yılının Kasım ayında Paris’te yapılacak seçimle Son bulacak ve 161 ülke kullanacağı oylarla 5 aday şehirden bir tanesini EXPO 2020’yi düzenlemesi için seçecek. Bu noktada TUSKON’un desteğine ihtiyacımız var. TUSKON’un dünyanın birçok ülkesinde cumhurbaşkanları, başbakanlar, bakanlar ve iş dünyasıyla güçlü temasları var. Bu bağlamda TUSKON’un yurt dışında yapacağı lobi faaliyetlerine ihtiyacımız var.”