İÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hayati Develi Açıklama Yaptı

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hayati Develi, Evliya Çelebi'nin Seyehatname'sinde Edirne'nin tarihi ve kültürel yapısına geniş yer ayırdığını söyledi.

Edirne Valiliği'nce Devecihan Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''Evliya Çelebi'nin İzinde'' konulu konferansta konuşan Develi, toplumların tarihini hatırladıkça var olduğunu anlattı.

Evliya Çelebi'nin 16. ve 17. yüzyılı Seyahatnamesi'nde detaylı şekilde anlattığını belirten Develi, ''Evliya Çelebi, Seyehatname'sinde Edirne'nin tarihi ve kültürel yapısına da geniş yer vermiştir. 10 cilt olan bu yapıt herkesin kütüphanesinde bulunmalıdır. Evliya Çelebi zamanında İstanbul'dan çıkıp dünyanın pek çok yerini gezerek gördüklerini kitabında anlatmış ve geleceğe bırakmıştır'' diye konuştu.

Seyehatname benzeri kitapların tarihi güzel biçimde anlattığına dikkati çeken Develi, tarihi anlatan yeterince sinema filmi çekilmediğini, toplumların kahramanlarını tanıyarak doğru şekilde gelişebileceğini kaydetti.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan ve Trakya Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Ahmet Günşen de konferansa izleyici olarak katıldı.

Muhabir: Cihan Demirci

Yayıncı: Kemal Kaymak
Kaynak: AA