Üç Yeni Türk Filmi Vizyona Giriyor

Sinemaseverler bu hafta 5 yeni film ile buluşuyor.

16 Kasım haftasında 3 yeni film vizyona girerken haftanın öne çıkan filmi ise Pelin Esmer’in yönettiği Gözetleme Kulesi. Olgun Şimşek, Nilay Erdönmez, Menderes Samancılar’ın rol aldığı filmde yangın gözetleme kulesinde çalışan Nihat ile otobüste hostes olarak çalışan Seher’in kesişen hikayeleri anlatılıyor. Öte yandan milyonları büyüleyen ‘Alacakaranlık' efsanesi romantik destanın tüm sırlarını, "Alacakaranlık Efsanesi’nin son filmi Şafak Vakti Bölüm 2” açıklığa kavuşturuyor.

HAVANA’DA 7 GÜN

Yedi günde geçen yedi hikâye. Yedi yönetmenden tek bir kent: Havana! Sırasıyla haftanın günleri ilerlerken, farklı karakterlerin hem gündelik hem de olağandışı hayatları gözler önüne seriliyor. Filmi samimi ve gerçekçi kılan ise şehre turistik bir gözle bakmayıp şehrin ruhunu özümseyerek, farklı nesil ve kültürleri zengin bir yelpazede bir araya getirmesi. Her bir hikâyenin konusu farklı olsa da karakterler ve mekânlar da bazen hikâyeler arasında geçiş yapıyor. Havana'ya has sıcak ve yoğun duyguları yakalayan ‘Havana’da 7 Gün’de ilk yönetmenlik denemesiyle oyuncu Benicio del Toro'nun yanı sıra, kendi yönettiği bölümde başrolü oynayan Elia Suleiman ve bu kez kameranın önüne geçen yönetmen Emir Kusturica ve Vladimir Cruz oyuncular arasında.


ALACAKARANLIK EFSANESİ: ŞAFAK VAKTİ BÖLÜM 2“

Alacakaranlık” efsanesinin son filminde heyecan doruğa çıkıyor. Bella and Edward’ın kızı Renesmee doğduktan sonra, Cullen’lar Renesmee’yi ve tüm aileyi Volturi ile karşı karşıya getirecek bir yanlıştan korumak için diğer vampir kalanlarını bir araya getirme çabasına girerler. Bill Condon’un yönettiği ve Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner, Billy Burke, Peter Facinelli, Elizabeth Reaser, Kellan Lutz ile Dakota Fanning’in oynadığı “Alacakaranlık Efsanesi: Şafak Vakti Bölüm 2” milyonları büyüleyen bu romantik destanın tüm sırlarını ve gizemini açıklığa kavuşturuyor.

VAN GÖLÜ CANAVARI

Depremde ailesini kaybetmiş olan Behçet, arkadaşlarıyla İstanbul’a gitmeye karar verir. Yolda ailesinin öldüğü yeri görünce dayanamaz, otobüsten inerler ve Van Gölü sahiline gelirler. “Van Gölü’nde canavar ya gerçekten varsa?” derler ve bir çay ocağı açmaya karar verirler. Canavar yalanı şehre yayılınca halk ve basın göl kenarına akın eder. Canavar aslında depremdir. Mehmet Bükülmez’in yönettiği ve Selahattin Taşdöğen, Ceylan Yılmaz, Naci Taşdöğen ile Nazif Çetin’in oynadığı “Van Gölü Canavarı”, Erciş Çelebibağı Sahili ve Van’da çekildi. Deprem bölgesinde yaşayan insanların sıkıntılarını ve korkularını en iyi şekilde beyaz perdeye yansıtabilmek adına tüm oyuncu ve teknik kadro Erciş halkı ile iç içe konteyner kentlerde kaldı.

DAĞBir askeri birlikten gönderilen dört kişilik ekip sıradan bir iletişim anteninin tamir görevi sırasında hiç beklenmedik bir şekilde terörist pususuna düşüyor. Hayatta kalan uzun dönem er ve kısa dönem çavuş iki genç asker ilk kez aralarındaki didişmeyi bir kenara bırakıp, esas düşmana karşı beraber mücadele etmeye başlıyor. İki tüfek, dört şarjör ve arızalı bir telsiz dışında sahip oldukları tek şey hayatta kalma içgüdüleri ve güçlü iradeleri. Alper Çağlar’ın yönettiği “Dağ”, iki genç askerin kardeşlik ve cesaret kavramlarını keşfettiği bir kahramanlık öyküsünü anlatıyor. Çağlar Ertuğrul, Ufuk Bayraktar, Fırat Doğruloğlu ile Mesut Akusta “Dağ”ın kadrosunda.

GÖZETLEME KULESİ

Ormanın en tepesinde bir yangın gözetleme kulesine bekçi olarak sığınan Nihat’la, otobüslerde hostes olarak çalışıp, Tosya’da otoyol kenarında küçük bir otogara sığınan Seher. Bu iki isim başkalarından kaçarken birbirleriyle çarpıştıklarında, suçluluk duygularına karşı kendi kendilerine verdikleri savaşı artık birbirlerinin şahitliği altında yapmak zorunda kalıyor. Pelin Esmer’in yönettiği ve Olgun Şimşek, Nilay Erdönmez, Menderes Samancılar ile Kadir Çermik’in oynadığı “Gözetleme Kulesi” Kültür Bakanlığı ve TRT’nin desteğiyle çekildi.