Ödemiş Ticaret Odası, Zeytinyağının Sorunlarını Tartıştı

Ödemiş Ticaret Odası’nda düzenlenen komite toplantısında, zeytinyağı ve zeytinyağı piyasasına ilişkin sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı.

Ödemiş Ticaret Odası, Zeytinyağının Sorunlarını Tartıştı
Ticaret Odası Meclis Başkanı Yaşar Özdemir, havzanın kaliteli ürünleri olan zeytin, incir ve kestanede uzun vadeli planların yapılması gerektiğine vurgu yaptı. Oda Hizmet Binası Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Sevin, Gıdacılar Meslek Grubu Başkanı Necdet Uğruaçık, Meclis Başkanı Yaşar Özdemir, Genel Sekreter Mehmet Soyer ve Ödemiş, Kiraz, Beydağ’da gıda, zeytin ve zeytinyağı işi ile uğraşan S.S. Bademli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Selçuk Bilgi, Girgin Prina Yağ A.Ş.'den Timur Girgin, Mehmet Savran Firması, EKA Zeytinyağı Ltd.Şti., S.S.Demircili Kalkınma Kooperatifi, Beydağ Gülcanlar Zeytinyağı Ltd.Şti., Bağlanlar Tarım Ürünleri Ltd.Şti., S.S. Üçkonak Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, S.S. 874 Nolu Ödemiş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi, Ali Yenidoğan Firması, Gülcü Yağ Şirketi'nde Hüseyin Gülcü, Adem Çakır Tarım Ürünleri ile Mehmet Coşkun Firmaları ve temsilcileri katıldı.

Kaçak zeytinyağı sıkımı, pazarlama problemi, fabrika maliyetleri, kalite problemi gibi ortak sorunlar ve çözüm önerilerinin tartışıldığı toplantıda söz alan Meclis Başkanı Özdemir, “Küçük Menderes havzasında yetiştirilen incir, zeytin ve kestane çok kaliteli. O yüzden kalite hepimizin hedefi olmalı. Uzun vadeli planlar ve istikrarlı bir süreçte amacımız kalite ve marka olmalı” dedi.

Toplantıda, zeytinyağı tüketiminin artırılması, kurtlanan zeytinler için organik ilaçların kullanılması, pazarlama olanaklarının çoğaltılması, markalaşmaya önem vererek hem Türkiye, hem de dünya pazarlarına açılmanın gerekliliği üzerinde duruldu.

Ticaret Odası Başkanı Sevin de, “Ülkemizde zeytinyağı tüketimini artırmak için görsel medyada zeytin ve zeytinyağını tanıtıcı reklam faaliyetlerinin hazırlanması, bu maksatla Ödemiş Ticaret Odası patronajında tanıtım ve reklam kampanyasının yapılması gerekiyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne başvurularak geniş bir kampanya başlatılması için çalışmalara başlayalım. Bütün ticaret odalarına yazı yazarak, zeytin ve zeytinyağının tanıtılması için destek sağlamaya çalışacağız” dedi.

Başkan Kasım Sevin, sorunların ve çözüm önerilerinin takipçisi olacaklarını da kaydederek, toplantıya katılan herkese teşekkür etti .
Kaynak: İHA