Karaman’da “Seninde Dikili Bir Ağacın Olsun” Proseji

Karaman’da Ayrancı İlçe Kaymakamlığı tarafından düzenlenen “Seninde dikili bir ağacın olsun” projesi kapsamında 5 bin fidan toprakla buluşturuldu.

Karaman’da “Seninde Dikili Bir Ağacın Olsun” Proseji
Düzenlenen fidan dikim törenine Karaman Valisi Murat Koca, Ayrancı Kaymakamı Erkan İsa Erat, Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı ile daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Fidan dikim töreni öncesi bir konuşma yapan Ayrancı Kaymakamı Erkan İsa Erat, ağaç ve orman bir ülkenin en güzel süsüdür. En temiz iklimidir. En değerli ekonomisidir. En edebi şiiri, en verimli bahçesidir. Onda düşünce ve duygulara seslenen ince bir ruh, gönülleri kuşatan bir sükun ve huzur vardır. Başka bir değişle ve özetle onda insanın maddi ve manevi refahı için sayılamayacak kadar çok yararlar mevcuttur. Ağaç dilimize yerleşmiş şekliyle çocuğumuzun beşiği, yuvamızın eşiği, çorbamızın kaşığıdır. Ölümüzün tabutu, ocağımızın yakıtıdır. Dünyaya gözümüzü açtığımız andan itibaren ölünceye kadar muhtaç olduğumuz varlığımızdır. Dahası hiç şüphesiz ağaç ve orman 21. asrın en parlak ışığıdır. Bu ışık yalnız ocaktan ve obadan yükselen bir ışık değil, kalplerin, kafaların ve gönüllerin önünü ışıtan bir aydınlıktır" dedi.

Erat, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’de, bir yurt gezisinde bozkırların ortasında boş ve ağaçsız bir Kasabaya uğradığında bu durumda Son derece üzülmüş, Kasaba halkına yeşilliğin ve ormanın önemini anlatabilmek için 'Yeşil görmeyen gözler, renk zevkinden mahrumdur. Ağaç dikiniz ki kör bir insan bile yeşillikler arasında olduğunu fark etsin' diyerek, onları ağaç ve orman yetiştirmeye teşvik etmiştir" diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar Uzunkol mevkiindeki 20 hektar alana sedir ve çamdan oluşan 5 bin fidanı toprakla buluşturdu .
Kaynak: İHA