İlkadım İlçesinde Bir Kişiyi Öldürerek Gömdüğüİddia Edilen Sanık, 25 Yıl 10 Ay Hapse Mahkum Oldu

İlkadım ilçesinde bir kişiyi öldürerek gömdüğü iddia edilen sanık, 25 yıl 10 ay hapse mahkum oldu.

Yaklaşık 9 ay önce, Yunus Erçin'i tabancayla öldürdükten sonra Kuşçulu Mahallesi'nde gömdüğü iddia edilen Volkan Mahmut Dinamit ile suça iştirak ettikleri öne sürülen Ali D. , Hasan T. ve Murat T'nin yargılanmasına Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Duruşmada, tutuklu sanıklar Dinamit ve Ali D. ile tutuksuz sanıklar Hasan T. ve Murat T, ölenin yakınları ve tarafların avukatları hazır bulundu.

Savunmaları dinledikten sonra kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklardan Dinamit'i 25 yıl 10 ay, Ali D'yi 2 yıl 2 ay, Hasan T. ile Murat T'yi 2 yıl 6'şar ay hapse mahkum etti.

Heyet daha sonra hapiste geçirdiği süreyi ve dosyanın Yargıtay aşamasını da göz önüne alarak Ali D'nin tahliyesine karar verdi.

Kuşçulu Mahallesi'nde oturan Rabia Güngör, 23 Şubat'ta evinin yakınlarındaki Şükrü Şahin'e ait arazide, yörede ''yaban pancarı'' olarak tabir edilen bitkiden topladığı sırada bir cesetle karşılaşmış, durumun bildirilmesi üzerine olay yerine giden jandarma ve polis ekiplerince gömüldüğü yerden çıkarılan cesedin, evli ve 2 çocuk babası Yunus Erçin'e ait olduğu belirlenmişti.

Kaynak: AA