Bayburt’ta En Temiz Köyler Ödüllendirildi

Bayburt’ta en temiz köyler düzenlenen törenle ödüllendirildi.

Bayburt’ta En Temiz Köyler Ödüllendirildi
Çevresel kaynakların korunması, kirliliğin önlenmesi ve çocuklarımıza daha temiz bir dünya bırakmak, İnsanların yaşam alanlarının korunması, geliştirilmesi ve güzelleştirilmesi amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen En Temiz Köy Yarışmasına Bayburt”tan 10 köy katıldı.

10 köy arasında yapılan değerlendirmede köyler değerlendirme kriterleri olan; Kanalizasyon ve/veya fosseptik sistemine sahip olunması, Atık su bertarafının sağlandığı arıtma tesisi veya doğal arıtmanın bulunması, Hayvan gübreliklerinin hijyenik şartlarda oluşturulması, Yolların toz olmayacak şekilde kaplanmış olması, Ağaçlandırma çalışmalar yapılması, Çöplerin düzenli şekilde toplanmış olması konuları dikkate alınarak değerlendirildi.

Bayburt Aydıntepe İlçesine bağlı Erikdibi, Yukarıkırzı ve Çatıksu köyleri, Vali Yardımcısı Hakan Hakyemez başkanlığında oluşturulan komisyon tarafından değerlendirilerek isimleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bildirilmişti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından adı geçen köy muhtarlarına verilmek üzere Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar tarafından imzalanmış Çevre beratı, 1 adet masaüstü bilgisayar ve 1 adet yazıcı hediye edildi.

Köy Muhtarlıkları adına gönderilen hediyeler, Vali Hasan İpek tarafından ilgili köylerde, köy muhtarlarına teslim edildi.

Teslim töreninde kısa bir konuşma yapan Vali Hasan İpek; “Ödüle layık görülen bu köylerimiz diğer köylerimizi ve köy muhtarlarımızı çevrenin korunması konusunda teşvik edecektir. Bu yarışma bu seneyle sınırlı kalmayacaktır. Önümüzdeki yıllarda da En Temiz Kentim, En Temiz Köyüm, En Temiz Sanayi Tesisi ve En Temiz Organize Sanayi Bölgesi yarışmaları yapılacaktır. Önümüzdeki yıllarda yapılacak olan bu tür yarışmalara Bayburt İli olarak daha fazla köyümüzün katılmasını ve daha fazla köyümüzün ödüle layık görüleceğini ümit ediyorum. Ödüle layık görülen köyümüzü ve muhtarlarımızı tebrik ediyor, başarılarının artarak devam etmesini diliyorum.

Ayrıca köylerimizde kullanılmak üzere Çevre ve Şehircilik bakanlığı tarafından iki adet çöp kamyonu yakın bir zamanda gönderilecektir. Bunun yanı sıra 2011 yılında hazırlayıp Çevre Bakanlığına sunmuş olduğumuz proje bakanlık tarafından onaylandı. Projemizin amacı tüm köylerimize yetecek kadar çöp konteynırı almak. Bu konuda gerekli ödeneğimiz mevcut olup, yakın zamanda ihaleye çıkarak konteynırların alımını yapacağız.”diye konuştu.

Kaynak: İHA