Kadın İşçilerin Ekonomik ve Sosyal Verimlilikleri Artırılacak

Çorum Hitit Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından (Hititsiad), hazırlanan “Kadın İşçilerin Ekonomik ve Sosyal Verimliliklerini Destekleme Projesi” İçişleri Bakanlığı tarafından kabul edildi.

Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Aktif Çalışanlar Derneği’nin de (Akçader) ortak olduğu proje kapsamında Çorum’da 50 kadın işçi iş ve işçi sağlığı, toplam kalite, üreme kas ve iskelet sistemi muayenesinden geçirilecek. Değişik sosyo-kültürel etkinliklerinde yer aldığı projede işçi kadınların sosyal ve ekonomik yönden verimliliklerinin artırılması planlanıyor.

Projenin tanıtımı dolayısıyla dün Hititsiad’ta bir toplantı düzenlendi.

Toplantıya Hititsiad Başkanı Ahmet Benli, Akçader Başkanı Yusuf Öbekçi, Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı İnanç Özel katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Proje Danışmanı Hatice Yazıcı, yaklaşık 8 ay sürecek proje kapsamında kadın işçilerin kişisel gelişimlerini ve çalışma hayatındaki motivasyonlarını destekleyecek iş sağlığı ve iş güvenliği konusunda bilinçlendirmelerini sağlayacak seminer, eğitim ve sosyal aktiviteler düzenleneceğini açıkladı.

Bu ay içerisinde başlayıp 2013 Haziran ayı içerisinde tamamlanacak olan projeye 25-45 yaş arası 50 kadın çalışanın dahil edileceğini dile getiren Yazıcı, projeye yapılacak başvuruların fazla olması durumunda daha ağır şartlarda çalışan, çocuğu olan ve eşi de çalışan kadınlara öncelik verileceğini kaydetti.

Yazıcı, projedeki asıl amaçlarının kadın işçilerin sosyal ve ekonomik verimliliğini artırarak, ülke ekonomisine katkı sağlamak olduğunu sözlerine ekledi .
Kaynak: İHA