Akseki İlçesine 35 Kilometre Uzaklıktaki Göktepe Yaylasında Mahsur Kalan 4 Kişiye, Ulaşıldı

Akseki ilçesine 35 kilometre uzaklıktaki Göktepe yaylasında mahsur kalan 4 kişiye ulaşıldı.

Kış bakımı yapmak için 10 Kasım Cumartesi günü Göktepe Yaylası Beyçukuru mevkisindeki evlerine giden ancak yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle evlerinde mahsur kalan Ramazan Doğru, Ömer Doğru, Mustafa Denizci ve Hüseyin Salcan'a ulaşma çalışmaları bugün de devam etti.

İlçe Jandarma Komutanlığı, Akseki'nin Cevizli beldesinde bulunan Cevizli Arama Kurtarma Derneği, İl Özel İdaresi ve İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ekipleri ile yakınlarının yaklaşık 3 saat süren çalışmanın ardından 4 kişiye ulaşıldı.

Göktepe yaylasında mahsur kalan kişilerin, yakınlarıyla buluşmasında duygulu anlar yaşandı.

Cumartesi gününden itibaren yaylada mahsur kalan Ramazan Doğru, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evlerindeki güneş enerjisi sistemini sökmek için cumartesi günü yaylaya gittiklerini, ancak yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle evlerinden çıkamadıklarını söyledi.

Kendilerinden haber alamayan yakınlarının Jandarma Komutanlığı'na haber vermeleri üzerine Pazartesi günü telefonla ulaşım sağladıklarını anlatan Doğru, umutsuzluğa hiç kapılmadıklarını belirtti.

Kardeşi Ömer Doğru'nun doktor olmasından dolayı sağlık problemi yaşamadıklarını dile getiren Doğru, ''Evde yeterli yiyecek ve yakacak vardı. Bu nedenle aç ve soğukta kalmadık. Zamanımızı kar topu ve okey oynayarak geçirdik'' dedi.

Kurtuldukları için mutlu olduğunu söyleyen Doğru, kendilerini kurtaranlara teşekkür etti.

Muhabir: Mustafa Taş / Hatice Özdemir

Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
Kaynak: AA